Лісіцкі в Казані
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати лисички в казані. Дуже просте і смачне блюдо, коли гриби гасяться разом зі смаженою цибулею та сметаною. Обов'язково приготуйте в грибний сезон, порадуйте своїх домашніх!
При приготуванні грибів потрібно спочатку обов'язково випарувати всю зайву рідину. А якщо покласти одразу все разом: олія, цибуля та гриби, то вийде майже неїстівне блюдо.
- Лісіцкі - 700 грам (свіжі або заморожені)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
У грибів відріжте кінці ніжок і промийте під проточною холодною водою, якщо використовуєте морожені гриби, то заздалегідь їх необхідно розморозити. Краще мити руками кожен гриб, тоді все гриби будуть ретельно вимиті.
Розрізати на частини лисички не потрібно, вони і так невеликі, а при обсмажуванні стануть ще менше.
Перекладіть гриби в казан і поставте на вогонь.
При обсмажуванні лисичок буде виділятися багато рідини, тому готуйте перемішуючи, щоб випарувалася вся зайва волога.
Вся рідина випарується.
Ріпчасту цибулю почистіть, промийте, наріжте півкільцями і обсмажте до прозорості в усьому кількості рослинного масла.
Коли в казані випарується вся рідина, додайте обсмажену цибулю разом з маслом, в якому він смажився.
Добре перемішайте гриби з цибулею і готуйте ще 5 хвилин.
Додайте сіль.
Додайте сметану.
Готуйте ще 2-3 хвилини, періодично перемішуючи.
Зніміть казан з плити, блюдо готово.
Подавайте лисички гарячими з відвареною картоплею, посипавши дрібно нарізаною зеленню. Смачного!