Рецепт Лисички пиріжки фото

Лисички пиріжки
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Гриби , Лісіцкі
Пісні страви
На обід , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пиріжки з лисичками дуже смачні і зникають зі столу набагато швидше, ніж готуються. Готуємо ми їх тільки влітку і на початку осені, коли багато цих красивих золотистих грибів. Ділюся рецептом.

Опис приготування:

Лісіцкі - дивно смачна річ, використання якої в кулінарних цілях дуже універсально. Ми живемо в лісистій місцевості, лисички у нас ростуть дуже активно, тому влітку і восени вони завжди є в господарстві. Один із способів їх приготування - лисички пироги, які гаряче улюблені всіма без винятку членами нашої сім'ї.

Щоб приготувати пиріжки з лисичками, треба:

1. Дрібно нашаткувати вимиті лисички.

2. Дрібно нашаткувати цибулю.

3. Обсмажити цибулю разом з грибами.

4. Дрібно нашаткувати капусту.

5. Капусту тушкувати до готовності.

6. Віджати з капусти зайву рідину, змішати з грибами.

7. Відваріть 2 яйця, подрібніть, додайте в начинку, приправити сіллю.

8. Просійте борошно в глибоку миску, змішайте борошно з цукром і сіллю.

9. Соду загасите оцтом і влийте в тісто.

10. Наливати 1 ст ложку масла.

11. Кефір змішайте зі сметаною, влийте в борошно.

12. Замісити тісто, додайте олію. Тісто має стати однорідним.

13. Залиште тісто на півгодини.

14. Розкачайте тісто в джгут, поділіть його на рівні шматки.

15. Тісто обвалюють в борошні, розкачайте коржі, покладіть на кожен начинку і защипніть краю.

16. Покладіть пиріжки з лисичками на деко, змастіть яйцем і випікайте при 200 градусах до повної готовності. Готовність найпростіше визначити за кольором тесту - як тільки підрум'янилося зверху, можна діставати.

Пиріжки з лисичками подають зі сметаною. До речі, якщо не любите капусту, то можете не додавати її в начинку - можна додати побільше цибулі, наприклад. Або картоплі - як вам більше подобається. Смачного!

  • Борошно - 4 склянки (тісто)
  • Кефір - 300 мілілітрів (тісто)
  • Яйце - 3 штуки(1 - в тісто, 2 - в начинку)
  • Крем - 50 мілілітрів (тісто)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (тісто)
  • Сода - 1 Чайна ложка (тісто)
  • Сіль - 1 За смаком (тісто)
  • Рослинна олія - 6 Ст. Ложок(3- тісто, 3 - начинка)
  • Лісіцкі - 300 грам (начинка)
  • Капуста - 300 грам (начинка)
  • Цибуля - 1 штука
Лісіцкі - дивно смачна річ, використання якої в кулінарних цілях дуже універсально. Ми живемо в лісистій місцевості, лисички у нас ростуть дуже активно, тому влітку і восени вони завжди є в господарстві. Один із способів їх приготування - лисички пироги, які гаряче улюблені всіма без винятку членами нашої сім'ї.

Щоб приготувати пиріжки з лисичками, треба:

1. Дрібно нашаткувати вимиті лисички.

2. Дрібно нашаткувати цибулю.

3. Обсмажити цибулю разом з грибами.

4. Дрібно нашаткувати капусту.

5. Капусту тушкувати до готовності.

6. Віджати з капусти зайву рідину, змішати з грибами.

7. Відваріть 2 яйця, подрібніть, додайте в начинку, приправити сіллю.

8. Просійте борошно в глибоку миску, змішайте борошно з цукром і сіллю.

9. Соду загасите оцтом і влийте в тісто.

10. Наливати 1 ст ложку масла.

11. Кефір змішайте зі сметаною, влийте в борошно.

12. Замісити тісто, додайте олію. Тісто має стати однорідним.

13. Залиште тісто на півгодини.

14. Розкачайте тісто в джгут, поділіть його на рівні шматки.

15. Тісто обвалюють в борошні, розкачайте коржі, покладіть на кожен начинку і защипніть краю.

16. Покладіть пиріжки з лисичками на деко, змастіть яйцем і випікайте при 200 градусах до повної готовності. Готовність найпростіше визначити за кольором тесту - як тільки підрум'янилося зверху, можна діставати.

Пиріжки з лисичками подають зі сметаною. До речі, якщо не любите капусту, то можете не додавати її в начинку - можна додати побільше цибулі, наприклад. Або картоплі - як вам більше подобається. Смачного!

Схожі рецепти