Лисички пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з лисичками дуже смачні і зникають зі столу набагато швидше, ніж готуються. Готуємо ми їх тільки влітку і на початку осені, коли багато цих красивих золотистих грибів. Ділюся рецептом.
Лісіцкі - дивно смачна річ, використання якої в кулінарних цілях дуже універсально. Ми живемо в лісистій місцевості, лисички у нас ростуть дуже активно, тому влітку і восени вони завжди є в господарстві. Один із способів їх приготування - лисички пироги, які гаряче улюблені всіма без винятку членами нашої сім'ї.
Щоб приготувати пиріжки з лисичками, треба:
1. Дрібно нашаткувати вимиті лисички.
2. Дрібно нашаткувати цибулю.
3. Обсмажити цибулю разом з грибами.
4. Дрібно нашаткувати капусту.
5. Капусту тушкувати до готовності.
6. Віджати з капусти зайву рідину, змішати з грибами.
7. Відваріть 2 яйця, подрібніть, додайте в начинку, приправити сіллю.
8. Просійте борошно в глибоку миску, змішайте борошно з цукром і сіллю.
9. Соду загасите оцтом і влийте в тісто.
10. Наливати 1 ст ложку масла.
11. Кефір змішайте зі сметаною, влийте в борошно.
12. Замісити тісто, додайте олію. Тісто має стати однорідним.
13. Залиште тісто на півгодини.
14. Розкачайте тісто в джгут, поділіть його на рівні шматки.
15. Тісто обвалюють в борошні, розкачайте коржі, покладіть на кожен начинку і защипніть краю.
16. Покладіть пиріжки з лисичками на деко, змастіть яйцем і випікайте при 200 градусах до повної готовності. Готовність найпростіше визначити за кольором тесту - як тільки підрум'янилося зверху, можна діставати.
Пиріжки з лисичками подають зі сметаною. До речі, якщо не любите капусту, то можете не додавати її в начинку - можна додати побільше цибулі, наприклад. Або картоплі - як вам більше подобається. Смачного!
- Борошно - 4 склянки (тісто)
- Кефір - 300 мілілітрів (тісто)
- Яйце - 3 штуки(1 - в тісто, 2 - в начинку)
- Крем - 50 мілілітрів (тісто)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (тісто)
- Сода - 1 Чайна ложка (тісто)
- Сіль - 1 За смаком (тісто)
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок(3- тісто, 3 - начинка)
- Лісіцкі - 300 грам (начинка)
- Капуста - 300 грам (начинка)
- Цибуля - 1 штука
Щоб приготувати пиріжки з лисичками, треба:
1. Дрібно нашаткувати вимиті лисички.
2. Дрібно нашаткувати цибулю.
3. Обсмажити цибулю разом з грибами.
4. Дрібно нашаткувати капусту.
5. Капусту тушкувати до готовності.
6. Віджати з капусти зайву рідину, змішати з грибами.
7. Відваріть 2 яйця, подрібніть, додайте в начинку, приправити сіллю.
8. Просійте борошно в глибоку миску, змішайте борошно з цукром і сіллю.
9. Соду загасите оцтом і влийте в тісто.
10. Наливати 1 ст ложку масла.
11. Кефір змішайте зі сметаною, влийте в борошно.
12. Замісити тісто, додайте олію. Тісто має стати однорідним.
13. Залиште тісто на півгодини.
14. Розкачайте тісто в джгут, поділіть його на рівні шматки.
15. Тісто обвалюють в борошні, розкачайте коржі, покладіть на кожен начинку і защипніть краю.
16. Покладіть пиріжки з лисичками на деко, змастіть яйцем і випікайте при 200 градусах до повної готовності. Готовність найпростіше визначити за кольором тесту - як тільки підрум'янилося зверху, можна діставати.
Пиріжки з лисичками подають зі сметаною. До речі, якщо не любите капусту, то можете не додавати її в начинку - можна додати побільше цибулі, наприклад. Або картоплі - як вам більше подобається. Смачного!