Лимонний пиріг з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з лимоном, на мій погляд, одна з найсмачніших. Якщо ви також небайдужі до цитрусових, пропоную вам спробувати цей приголомшливий рецепт пирога, безсумнівну родзинку татарської кухні.
Я поспішаю поділитися з вами дивовижною ідеєю, як приготувати лимонний пиріг з дріжджового тіста. Начинка неймовірно ніжна, соковита і ароматна. Перед такою випічкою просто неможливо встояти! Пиріг стане відмінним варіантом десерт до чаю для дорослих і дітей. Завдяки покроковим інструкціям з фото повторити рецепт зможе навіть новачок на кухні. Рекомендую.
- Лимон - 1 штука (великий)
- Цукор - 200 грам(+ 1 ç.l. В тісто)
- Вершкове масло - 200 грам
- Вода - 120 мілілітрів
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - За смаком
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
1. Насамперед потрібно зробити опару для тіста. З'єднайте дріжджі з ложкою цукру і теплою водою.
2. Залиште опару хвилин на 15, щоб дріжджі почали «працювати».
3. Тепер можна зайнятися іншими інгредієнтами. У глибоку миску просійте борошно і сіль. Додайте вершкове масло.
4. Розітріть все в однорідну крихту.
5. До цього часу буде готова опара.
6. Влийте її в сухі інгредієнти.
7. І замісіть однорідне тісто.
8. Залиште тісто підходити в теплому місці хвилин на 45 або chasik.
9. Для начинки вимийте лимон, опустіть в окріп на пару хвилин. Після розріжте навпіл і видаліть кісточки.
10. Пропустіть лимон через м'ясорубку або подрібніть в блендері.
11. Додайте цукор і перемішайте. Усе, наша начинка готова.
12. Коли тісто підійшло, можна починати збирати пиріг.
13. Розділити тісто на дві частини, кожну розкачати тонко.
14. Викладіть одну частину на деко, змащений маслом або застелений пергаментом.
15. Присипте крохмалем. Розподіліть рівним шаром начинку.
16. Зверху викладіть другий лист тіста. Кінець палиці.
17. Зробіть невеликі отвори для виходу пари. Усе, можна відправляти пиріг в розігріту до 180 градусів духовку.
18. Хвилин через 30 наш пиріг буде готовий.
19. Перед подачею можна присипати його цукровою пудрою. Приємного чаювання!