Лимонний пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Лимонний пиріг дуже відомий і популярний за кордоном в таких країнах, як США і Великобританія. На сьогоднішній день все більше господинь намагаються готувати настільки смачні ласощі в домашніх умовах.
Даний рецепт трохи спрощений, так як за основу використовується вже готове листкове тісто. Не сумнівайтеся, смакові якості пирога від цього не постраждають! За рецептом, як приготувати лимонний пиріг з листкового тіста, виходить дуже м'який, повітряний і смачний десерт. Смачного!
- Тісто листкове - 375 грам (размороженное)
- Жовток - 1 штука
- Лимон - 3 штуки
- Вода - 1 Склянка
- Цукровий пісок - 1/2 склянки
Тісто розкачати за розміром дека і акуратно відріжте по смужці в 1 см з кожного боку. Сформуйте з отриманих смужок своєрідні стінки по краях тесту.
Змастіть тісто яєчним жовтком і зробіть проколи вилкою. Злегка посипте його цукровою пудрою. Помістіть тісто на деко, застелене пергаментом для запікання і відправляйте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 15-20 хвилин. Після випікання злегка натисніть на набряклі виріб і через дірочки вийде зайвий пар і повітря.
Лимони наріжте тонкими часточками.
Розчиніть цукор у воді і тримайте в каструльці на плиті на невеликому вогні. Лимони опустіть в сироп і варіть на невеликому вогні, поки ті не стануть м'якими і прозорими. Це займе близько 1, 5 годину.
Кожні 5 хвилин не забувайте їх помішувати. Не забудьте спробувати лимон в кінці приготування - він ні в якому разі не повинен бути гірким.
Злийте сироп в окрему ємність - він може стати в нагоді для інших рецептів. Лимони розкладіть на пергаментному папері, щоб зайва рідина скла.
Вистелити лимони по поверхні запеченого листкового тіста, минаючи краю. Посипте пиріг невеликою кількістю цукру і запікайте в духовці до тих пір, поки скоринка не стане золотисто-коричневого. Чи не передержіте пиріг в духовці. Готово!