Рецепт Лезгинський плов фото

Лезгинський плов
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо , Крупи , Баранина , Мал
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Скільки ж варіантів приготування плову існує! Подивіться і мій рецепт плову по-Лезгинську .Не сильно, але він все-таки відрізняється від традиційного узбецького плову. Запрошую ознайомитися з рецептом.

Опис приготування:

Традиційний рецепт лезгинського плову існує дуже давно, тому щоб отримати відмінний результат, точно дотримуйтесь рецептуру і технологію приготування!

  • Баранина - 250 грам
  • Kurdyuk - 100 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
  • Мал - 1 Склянка
  • Хміль-сунелі - 0, 5 Ст. Ложки
  • Барбарис - 1 Ст. Ложка
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - За смаком
лезгинський плов - фото крок 1
1. Мал промийте і висушіть на рушник.
лезгинський плов - фото крок 2
2. Баранячий жир наріжте на середні шматочки.
лезгинський плов - фото крок 3
3. Обсмажте курдюк в казані до стану шкварок. Потім приберіть з казана.
лезгинський плов - фото крок 4
4. Додайте в казан нарізане шматочками м'ясо і цибулю.
лезгинський плов - фото крок 5
5. Моркву наріжте брусочккамі.
лезгинський плов - фото крок 6
6. Додайте в казан морква, оцет і тушкуйте все разом хвилин 10.
лезгинський плов - фото крок 7
7. Додайте рис і хмелі-сунелі.
лезгинський плов - фото крок 8
8. Томатну пасту розведіть водою і вилийте в казан.
лезгинський плов - фото крок 9
9. Через 5 хвилин додайте барбарис і наколоті зубочисткою зубчики часнику.
лезгинський плов - фото крок 10
10. Долийте води на 1 см вище рівня продуктів, накрийте кришкою і готуйте 30 хвилин.
лезгинський плов - фото крок 11
11. Зніміть плов з вогню, дайте настоятися під кришкою 30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти