Лезгинський плов
(покроковий рецепт з фото)
Скільки ж варіантів приготування плову існує! Подивіться і мій рецепт плову по-Лезгинську .Не сильно, але він все-таки відрізняється від традиційного узбецького плову. Запрошую ознайомитися з рецептом.
Традиційний рецепт лезгинського плову існує дуже давно, тому щоб отримати відмінний результат, точно дотримуйтесь рецептуру і технологію приготування!
- Баранина - 250 грам
- Kurdyuk - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
- Мал - 1 Склянка
- Хміль-сунелі - 0, 5 Ст. Ложки
- Барбарис - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Вода - 500 мілілітрів
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - За смаком
1. Мал промийте і висушіть на рушник.
2. Баранячий жир наріжте на середні шматочки.
3. Обсмажте курдюк в казані до стану шкварок. Потім приберіть з казана.
4. Додайте в казан нарізане шматочками м'ясо і цибулю.
5. Моркву наріжте брусочккамі.
6. Додайте в казан морква, оцет і тушкуйте все разом хвилин 10.
7. Додайте рис і хмелі-сунелі.
8. Томатну пасту розведіть водою і вилийте в казан.
9. Через 5 хвилин додайте барбарис і наколоті зубочисткою зубчики часнику.
10. Долийте води на 1 см вище рівня продуктів, накрийте кришкою і готуйте 30 хвилин.
11. Зніміть плов з вогню, дайте настоятися під кришкою 30 хвилин. Смачного!