Лезгинський плов
(покроковий рецепт з фото)
Скільки ж варіантів приготування плову існує! Подивіться і мій рецепт плову по-Лезгинську .Не сильно, але він все-таки відрізняється від традиційного узбецького плову. Запрошую ознайомитися з рецептом.
Традиційний рецепт лезгинського плову існує дуже давно, тому щоб отримати відмінний результат, точно дотримуйтесь рецептуру і технологію приготування!
- Баранина - 250 грам
- Kurdyuk - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
- Мал - 1 Склянка
- Хміль-сунелі - 0, 5 Ст. Ложки
- Барбарис - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Вода - 500 мілілітрів
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - За смаком

1. Мал промийте і висушіть на рушник.

2. Баранячий жир наріжте на середні шматочки.

3. Обсмажте курдюк в казані до стану шкварок. Потім приберіть з казана.

4. Додайте в казан нарізане шматочками м'ясо і цибулю.

5. Моркву наріжте брусочккамі.

6. Додайте в казан морква, оцет і тушкуйте все разом хвилин 10.

7. Додайте рис і хмелі-сунелі.

8. Томатну пасту розведіть водою і вилийте в казан.

9. Через 5 хвилин додайте барбарис і наколоті зубочисткою зубчики часнику.

10. Долийте води на 1 см вище рівня продуктів, накрийте кришкою і готуйте 30 хвилин.

11. Зніміть плов з вогню, дайте настоятися під кришкою 30 хвилин. Смачного!