Легкий салат з тунцем
(покроковий рецепт з фото)
До складу багатьох овочевих салатів входить обсмажений або консервований тунець. Він відмінно доповнює овочі. Тунця багато ще називають "морський яловичиною", тому що він дуже схожий на м'ясо.
Більшість гурманів вважають за краще ситним і важким салатом легкі і низькокалорійні. Вони більш корисні, але не менш смачні. До складу таких салатів входить багато овочів, зелений, нежирної риби або м'яса. Також в них практично завжди відсутній майонез. Щоб дізнатися, як приготувати легкий салат з тунцем, ви можете на цьому сайті.
- Тунець - 150 грам
- Огірки - 100 грам
- Помідори - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Салат - 1 пучок
- Соєвий соус - 1, 5 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
Цибулю очистіть і вимийте разом з огірками та помідорами. Потім обріжте у огірка кінчики з обох сторін, очистіть його від шкірки і наріжте половинками кружечків. Так само поріжте томати і цибулю.
Викладіть підготовлені овочі в салатник. Потім відкрийте банку консервованого тунця, злийте зайву рідину і пам'ятайте рибу виделкою, якщо це буде потрібно. Викладіть рибу до овочів, додайте до неї листя салату.
Тепер приготуйте заправку для вашого салату. Для цього в піалку влийте соєвий соус і рослинне масло. Бажано, щоб це було оливкова. Додайте тертий часник і лимонний сік, ретельно все перемішайте.
Влийте заправку в салатник і ретельно все перемішайте. Солити не потрібно, адже соєвий соус, який входить до складу соусу, досить солоний. Викладіть салат на тарілку і подавайте.