Ледачі вегетаріанські голубці
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом ледачих вегетаріанських голубців. Хоча блюдо не таке вже ліниве, але готується простіше класичної версії. Виходить дуже смачно і ситно!
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати ледачі вегетаріанські голубці. Для цього рецепта краще всього підійде молода капуста, так голубці вийдуть ніжніше і соковитіше. За бажанням ви можете додати будь-які спеції в фарш. Всі хто пробував, кажуть, що смак голубців дуже традиційний. Тому рецепт можуть оцінити по достоїнству не тільки вегетаріанці.
- Капуста - 150-200 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1/2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Мал - 60 грам
- Сочевиця - 120 грам
- Томати рубані - 1 банку
- Сухий глютен - 3-4 Ст. Ложок
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Сочевицю заздалегідь замочіть у воді.
Капусту дрібно наріжте квадратиками.
Залийте капусту окропом і залиште на 15 хвилин. Потім злийте воду і відіжміть капусту.
Мал відварити за інструкцією.
Подрібніть сочевицю з ріпчастою цибулею і часником в м'ясорубці. Додайте сіль і чорний мелений перець.
Моркву натріть на тертці, додайте в миску з сочевичним фаршем. Перемішайте.
Додайте рис, знову перемішайте.
Потім додайте капусту.
В кінці всипте сухий глютен і гарненько вимісити фарш.
Сформуйте з фаршу овальні котлетки.
Обсмажте їх з двох сторін на сковороді.
Для підливи обсмажте борошно на рослинній олії до золотистого кольору.
Додайте рубані томати, доведіть до кипіння. Проварите до загустения, помішуючи віночком. Додати сіль за смаком.
Влийте томатну підливу на сковороду. Накрийте кришкою і тушкуйте голубці 20 хвилин на середньому вогні.
Ледачі вегетаріанські голубці готові. Смачного!