Голубці вегетаріанські
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт, як приготувати голубці вегетаріанські. Вони гарні і для поста. Дуже смачні і ситні голубці не дивлячись на відсутність м'яса. Процес створення цього кулінарного дива дуже простий.
Цей спосіб дуже швидкий і простий. Капусту для вегетаріанських голубців краще використовувати молоду. За бажанням в начинку можна додати обсмажену моркву, хоча блюдо виходить дуже смачним і так. Подавайте голубці обов'язково гарячими, як гарнір найкраще підійде пюре.
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
- Сочевиця коричнева - 1 Склянка
- Мал - 1 Склянка
- Капуста - 1 штука(8 листя)
- Помідори консервовані - 0, 5 L
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
1
Мал і сочевицю промийте під проточною водою, потім окремо кожну крупу відваріть до готовності.
2
Цибулю дрібно наріжте. Половину обжарьте до прозрачности в сотейнике.
3
Додайте до цибулі сочевицю, перемішайте. Через хвилину-дві додайте зварений рис, приправити сіллю, поперчіть і обсмажуйте 5 хвилин, постійно помішуючи.
4
Розберіть капусту на листя. Кожен з них відваріть 2 хвилини в підсоленій киплячій воді.
5
Для приготування соусу в посуд з товстим дном відправте другу половину рослинного масла і цибулю. Через 2 хвилини додайте консервовані помідори і томатну пасту. Тушіте про 5 хвилин. Потім влийте півсклянки води і додайте улюблених приправ. Варіть ще 10 хвилин на середньому вогні.
6
Якщо капустяні листи великі, розріжте їх на 2 частини. У нижню частину кожного аркуша закладіть начинку, загорніть на неї ніжкій край, потім бічні частини і скрутіть рол.
7
У каструлю з соусом викладіть голубці швом вниз, Тушіте 15-20 хвилин.