Рецепт Ледачі пельмені фото

Ледачі пельмені
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Пельмені

Дуже смачні і всіма улюблені пельмені так і просяться бути з'їсти. Розповім вам, як приготувати ледачі пельмені в домашніх умовах. Беріть на замітку рецепт!

Ледачі пельмені - простий і ситний обід для вас і ваших близьких. За бажанням частина напівфабрикатів можна приготувати відразу, а частина заморозити і використовувати в міру необхідності. Я буду готувати ледачі пельмені в духовці, але ви можете приготувати їх і на газу, використовуючи будь-який посуд з товстим дном.

  • Яйця - 1 штука
  • Борошно - 2, 5-3 склянки
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Фарш - 700 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Крем - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Рослинна олія - 50 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
ледачі пельмені - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
ледачі пельмені - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднайте яйце, воду, сіль і 1 ст.Л. Рослинної олії.
ледачі пельмені - фото крок 3
Частинами додайте борошно.
ледачі пельмені - фото крок 4
Замісити пружне і еластичне тісто. Накрийте його рушником і залиште на 20 хвилин.
ледачі пельмені - фото крок 5
До фаршу додайте нарізаний дрібними кубиками цибулю, сіль і спеції за смаком. Добре перемішайте.
ледачі пельмені - фото крок 6
Тісто для зручності розділіть на дві частини. Кожну частину розкачати на змащеній маслом поверхні у формі прямокутника, чим тонше вийде, тим краще. Зверху рівномірно розподіліть начинку і скрутіть тісто в рулет.
ледачі пельмені - фото крок 7
Наріжте рулет на шматочки, товщиною близько 2 см. Потім кожен шматочок зверху злегка пріплюсніте руками.
ледачі пельмені - фото крок 8
Обсмажте пельмені на сковороді на сильному вогні з двох сторін до появи рум'яної скоринки, щоб запечатати всі соки всередині.
ледачі пельмені - фото крок 9
Перекладіть обсмажені заготовки на сковороду або в форму для запікання.
ледачі пельмені - фото крок 10
Розведіть сметану в воді, додайте сіль за смаком і полийте соусом пельмені. Рідина повинна бути трохи більше, ніж наполовину. Зверху розкладіть шматочки вершкового масла. Накрийте форму зверху фольгою і запікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 20-25 хвилин. Соус повинен повністю за цей час вбратися. За бажанням сметанний соус можете замінити на вершки або на томатний, томатно-сметанний соус до смаку.
ледачі пельмені - фото крок 11
Готові ледачі пельмені подавайте зі сметаною і свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти