Ледачі голубці в каструлі
(покроковий рецепт з фото)
Хто ж не любить голубці? Одним помітним мінусом є трудомісткий і складний процес їх приготування, однак можна трохи його спростити. Спробуйте, як приготувати ледачі голуби в каструлі.
Відмінність ледачих голубців від звичайних в тому, що в останніх фарш загортаю в капустяний лист, а ось для ледачих змішують всі продукти, формують кульки і гасять їх в каструлі з додаванням соусу. Завдяки такому способу сам процес підготовки займає набагато менше часу. Можна використовувати готовий фарш або зробити його самостійно, також можна змішувати декілька сортів фаршу. Страва смачна, ситне і просте.
- Фарш яловичий - 0, 5 кілограма
- Капуста - 0, 5 кілограма
- Мал - 0, 5 склянки (приблизно грам 100)
- Соняшникова олія - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Крем - 200 мілілітрів
- Томатна паста - 200 грам
- Кріп - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль і спеції - За смаком
1. Промиваю рис до прозорої води, потім насипаю його в каструлю заливаю водою і варю до повної готовності, після чого відкидаю на сито і остуджують.
2. Капусту мою і дрібно шаткую, цибуля (зелений і ріпчасту) мою і нарізаю дрібно, в мисці змішую фарш з подрібненими овочами, додаю рис і яйце, солю і кладу спеції за смаком, перемішую.
3. З готового фаршу скачують невеликі м'ясні кульки і укладаю їх шарами в каструлю. В окремій мисці змішую сметану з томатною пастою, злегка розведеною водою. Додаю туди дрібно рубаний кріп і петрушку, переливаю вміст в каструлю і ставлю на вогонь.
4. Накриваю кришкою і готую на середньому вогні пів години, після чого подаю голубці гарячими. Смачного!