Рецепт Лечо з томатним соком на зиму фото

Лечо з томатним соком на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець
Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Лечо
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Угорську страву популярно і любимо в багатьох країнах. Рецептів безліч. Лечо можна подати як гарнір, заготовити на зиму або ж готувати разом з м'ясом або птахом.

Опис приготування:

Кілька варіантів лечо можна приготувати на зиму. Пропоную рецепт з томатним соком. Перець в томаті чудово зберігатися, смак приємний. Уже кілька років готую лечо по даним рецептом. Тільки томат, без оцту і масла. Томатний сік, до речі, теж смачний виходить. Можна вживати разом з лечо або використовувати його для приготування других блюд.Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло три банки лечо. Два - по 650 мл. І одна - 500 мл.

  • Перець болгарський - 2 кілограма
  • Помідори - 1 кілограм
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Перець духмяний - 3-6 штук
лечо з томатним соком на зиму - фото крок 1
Підготуємо овочі для лечо.
лечо з томатним соком на зиму - фото крок 2
Готуємо томат. Помідори пропускаємо через соковижималку або через м'ясорубку.
лечо з томатним соком на зиму - фото крок 3
Додаємо сіль, цукор і запашний перець. Ставимо на вогонь.
лечо з томатним соком на зиму - фото крок 4
Болгарський перець чистимо й нарізаємо шматочками.
лечо з томатним соком на зиму - фото крок 5
У киплячий томатний сік додаємо болгарський перець.
лечо з томатним соком на зиму - фото крок 6
Кладемо нарізану невеликими шматочками часник. Готуємо 15 хвилин на невеликому Вогні. Чи не перемішуємо.
лечо з томатним соком на зиму - фото крок 7
Лечо розкладаємо по стерильним банкам і закочує.
лечо з томатним соком на зиму - фото крок 8
Лечо з томатним соком готове, зберігаємо в прохолодному місці.

Схожі рецепти