Лечо з томатним соком на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Угорську страву популярно і любимо в багатьох країнах. Рецептів безліч. Лечо можна подати як гарнір, заготовити на зиму або ж готувати разом з м'ясом або птахом.
Кілька варіантів лечо можна приготувати на зиму. Пропоную рецепт з томатним соком. Перець в томаті чудово зберігатися, смак приємний. Уже кілька років готую лечо по даним рецептом. Тільки томат, без оцту і масла. Томатний сік, до речі, теж смачний виходить. Можна вживати разом з лечо або використовувати його для приготування других блюд.Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло три банки лечо. Два - по 650 мл. І одна - 500 мл.
- Перець болгарський - 2 кілограма
- Помідори - 1 кілограм
- Часник - 5-6 зубчиків
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Перець духмяний - 3-6 штук
Підготуємо овочі для лечо.
Готуємо томат. Помідори пропускаємо через соковижималку або через м'ясорубку.
Додаємо сіль, цукор і запашний перець. Ставимо на вогонь.
Болгарський перець чистимо й нарізаємо шматочками.
У киплячий томатний сік додаємо болгарський перець.
Кладемо нарізану невеликими шматочками часник. Готуємо 15 хвилин на невеликому Вогні. Чи не перемішуємо.
Лечо розкладаємо по стерильним банкам і закочує.
Лечо з томатним соком готове, зберігаємо в прохолодному місці.