Лаваш з маслом
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати лаваш з маслом, який недавно зробив на стіл з приводу приходу гостей. Закуска розлетілася за пару хвилин і так всім сподобалася, що довелося ділитися рецептом. Дивіться!
Закуска ця багатошарова, тому вона дуже ситна. Надовго залишати в холодильнику її не варто, тому як лаваш може підсохнути і почати кришитися. Краще подавати закуску відразу після приготування. Червону рибу можна використовувати будь-яку, наприклад, лосось або форель.
- Лаваш - 2 штуки
- Авокадо - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Кижуч малосольний - 200 грам
- Сирний сир із зеленню - 100 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Цибуля зелена - 1 пучок
1. Яйця розміщую в миску і заливаю водою, потім відварюю протягом 7 хвилин і остуджують, подрібнюю яйця на дрібній тертці. Авокадо мою, розрізаю на 2 частини і виймаю кісточку, м'якоть натираю на тертці.
2. Дати 2 лаваша і кожен розрізаю на половинки, виходить 4 шматка. Викладаю перший на стіл, промазують його майонезом і посипаю тертими яйцями. Зелену цибулю мою і подрібнюю, потім додаю до першого шару.
3. Накриваю лаваш іншим шматком, який змащую майонезом і розподіляю тертий авокадо.
4. Укладають третій шар і змащую його маслом, кижуч нарізаю шматочками і вкладаю їх по всій поверхні.
5. Накриваю останнім шаром, за яким розподіляю шматочки сирного сиру з зеленню.
6. Повертаю багатошаровий лаваш так щільно, наскільки вистачить сил.
7. Готовий лаваш загортаю в целофановий пакет і на 10-20 хвилин кладу в морозильну камеру, масло замерзне за цей час і буде добре тримати форму всього лаваша. Нарізаю рулет шматочками і подаю до столу.