Рецепт Лаваш з маслом фото

Лаваш з маслом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Лаваш, Вершкове масло
Пісні страви
На святковий стіл, День народження, Фуршет, Новий рік
Роли

Розповім, як приготувати лаваш з маслом, який недавно зробив на стіл з приводу приходу гостей. Закуска розлетілася за пару хвилин і так всім сподобалася, що довелося ділитися рецептом. Дивіться!

Закуска ця багатошарова, тому вона дуже ситна. Надовго залишати в холодильнику її не варто, тому як лаваш може підсохнути і почати кришитися. Краще подавати закуску відразу після приготування. Червону рибу можна використовувати будь-яку, наприклад, лосось або форель.

  • Лаваш - 2 штуки
  • Авокадо - 1 штука
  • Яйце - 2 штуки
  • Кижуч малосольний - 200 грам
  • Сирний сир із зеленню - 100 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля зелена - 1 пучок
лаваш з маслом - фото крок 1
1. Яйця розміщую в миску і заливаю водою, потім відварюю протягом 7 хвилин і остуджують, подрібнюю яйця на дрібній тертці. Авокадо мою, розрізаю на 2 частини і виймаю кісточку, м'якоть натираю на тертці.
лаваш з маслом - фото крок 2
2. Дати 2 лаваша і кожен розрізаю на половинки, виходить 4 шматка. Викладаю перший на стіл, промазують його майонезом і посипаю тертими яйцями. Зелену цибулю мою і подрібнюю, потім додаю до першого шару.
лаваш з маслом - фото крок 3
3. Накриваю лаваш іншим шматком, який змащую майонезом і розподіляю тертий авокадо.
лаваш з маслом - фото крок 4
4. Укладають третій шар і змащую його маслом, кижуч нарізаю шматочками і вкладаю їх по всій поверхні.
лаваш з маслом - фото крок 5
5. Накриваю останнім шаром, за яким розподіляю шматочки сирного сиру з зеленню.
лаваш з маслом - фото крок 6
6. Повертаю багатошаровий лаваш так щільно, наскільки вистачить сил.
лаваш з маслом - фото крок 7
7. Готовий лаваш загортаю в целофановий пакет і на 10-20 хвилин кладу в морозильну камеру, масло замерзне за цей час і буде добре тримати форму всього лаваша. Нарізаю рулет шматочками і подаю до столу.

Схожі рецепти