Лаваш з фаршем та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Дуже проста, але при цьому вельми ситна закуска, яку можна подати як на обід або вечерю, так і взяти з собою на роботу або пікнік, наприклад. Приготуйте лаваш з фаршем та сиром в домашніх умовах.
Це дуже простий рецепт лаваша з фаршем та сиром, який не вимагає ніяких особливих попередніх процесів і кулінарних умінь. У начинку можна додавати абсолютно будь-які овочі, які є під рукою, а також гриби, різні спеції і соуси.
- Фарш - 300 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Сметана або майонез - 200 грам
- Гірчичний - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Помідор - 1-2 штук (по бажанню)
- Сир - 150 грам
- Лаваш - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
1. Вимити, обсушити куряче філе і пропустити через м'ясорубку (використовувати в рецепт приготування лаваша з фаршем та сиром можна також свинину чи яловичину, однак попередньо краще обсмажити) разом з цибулею. Додати сіль, перець і улюблені спеції за смаком.
2. Соус може бути абсолютно будь-який, в даному випадку це сметана з майонезом в рівних пропорціях і гірчиця. Також можна додати трохи томатного соусу для кольору і смаку.
3. Сир натерти на середній або крупній тертці.
4. Викласти два лаваша один на інший з невеликим відступом.
5. Змастити лист соусом.
6. Тонким шаром розподілити фарш.
7. Знову трохи соусу. Додати в класичний рецепт лаваша з фаршем та сиром також можна овочі, в даному випадку - це нарізані помідори.
8. Присипати зверху сиром (залишивши щіпку для прикраси) і знову промазати соусом.
9. Акуратно згорнути лаваш рулетом.
10. І викласти у жароміцних форму, попередньо змастивши її маслом або застеливши пергаментом.
11. У невеликій мисці збити яйце з залишками соусу і вилити зверху. Надіслати форму в розігріту духовку хвилин на 20. Потім додати тертий сир і знову відправити запікатися лаваш з фаршем та сиром в домашніх умовах до готовності.
12. Трохи остудити, нарізати порційними шматочками і можна подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню.