Lagmadzho
(покроковий рецепт з фото)
Лагмаджо часто називають вірменської піцою. Тонка коржик з хрусткими краєчками і соковитий пряний фарш і справді нагадують піцу. Але готувати лагмаджо простіше і швидше.
Якщо мацоні не дістати, замішуйте тісто на кефірі або кислому молоці. Тільки не забивайте його надмірно борошном, тісто має бути ніжним!
- Борошно пшеничне в / с - 400-450 грам (для тіста)
- Maconi - 250 мілілітрів (для тіста; або кефір)
- Сіль - 1/2 чайних ложки (для тіста)
- Фарш - 500 грам (для начинки)
- Цибуля зелена - 1 пучок (для начинки)
- Зелень - 1/2 пучка (для начинки)
- Пряні трави - 1-2 чайних ложок (для начинки)
- Чорний перець - За смаком (для начинки)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка (для начинки)
- Часник - 1 зубчик (для начинки
)
Ось продукти для лагмаджо. Фарш для лагмаджо найкраще брати баранячий з додаванням курдючного жиру. Якщо такої можливості немає, беріть яловичий і додайте трохи яловичого ж внутрішнього жиру.
Просійте борошно в простору миску, додайте сіль і перемішайте. Потроху вливайте мацоні і замішують ложкою некруте тісто ніжне.
Замісити руками до гладкості. Дайте тесту відлежатися під рушником хвилин 20, щоб клейковина набухла.
У фарш додайте дрібно рубаний зелений лук і часник. Покладіть зелень і прянощі, посоліть і додайте томатну пасту. Перемішайте. Потім дуже добре опрацювати фарш руками, підливаючи потроху дуже холодну воду. Фарш повинен стати м'яким, але не рідким, щоб його можна було легко намазати на тісто.
Тісто розділи 4 частини і скачайте в кульки. Розкачайте кожну кульку в тонкий корж, намагаючись підсипати муку якомога менше.
Фарш розділіть на 4 частини і намажте кожен коржик тонким рівним шаром. Любителі прянощів можуть зверху ще трохи присипати фарш пряними сухими травами.
Випікайте коржі на аркуші в прогрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки по краях і прожарювання фаршу.
Подавайте лагмаджо відразу ж, гарячими. У супроводі коржі свіжою зеленню, овочами, молодим сиром і червоним вином!
Їдять лагмаджо руками, відламуючи великі шматки.