Рецепт Квасолевий суп пісний фото

Квасолевий суп пісний
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Рецепти для схуднення
На обід , Корисний обід
Супи
Кількість порцій: 3
Час приготування: 40 хв.

І в пост, і в спеку цей квасолевий суп піде на ура. Квасоля зробить блюдо ситним, відсутність м'яса дозволить вам залишатися бадьорим, а лимонний сік і зелень приємно освіжать. Готуємо?

Опис приготування:

Така квасолева юшка є традиційною стравою для Греції і Кіпру. Її можна готувати з різними сортами бобів, але найсмачніше все ж саме з білою квасолею. Прекрасно поєднуються з таким супом мариновані овочі - маслини, оливки, помідори, гострі перці. Кислинка маринадів робить смак квасоляного супу яскравіше і багатше.

  • Суха квасоля - 250 грам (краще брати білу квасолю.)
  • Часник - 4 зубчики
  • Оливкова олія - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (цибулину необхідно взяти велику.)
  • Морква - 2 штуки
  • Цукор - 1/2 чайних ложки
  • Петрушка (пучок) - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Лимонний сік - За смаком
квасолевий суп пісний - фото крок 1
Квасолю замочити в кип'яченій воді на всю ніч. З ранку промити і зварити.
квасолевий суп пісний - фото крок 2
Цибулю почистити, нарізати тонко півкільцями.
квасолевий суп пісний - фото крок 3
Часник почистити, нарізати тонкими пластиками.
квасолевий суп пісний - фото крок 4
Морква вимити, очистити, натерти на терці.
квасолевий суп пісний - фото крок 5
Петрушку вимити, нарізати дрібно.
квасолевий суп пісний - фото крок 6
Масло налити прямо в каструлю, де буде суп. Прогріти. Обсмажити в ньому підготовлені цибулю і часник.
квасолевий суп пісний - фото крок 7
У каструлю до обсмаженою овочам додати зварену квасолю, морква, цукор, нарізану петрушку. Добре перемішати. Залити гарячою водою так, щоб вона покрила всі овочі. Готувати під кришкою на невеликому вогні хвилин 15. Додати сіль-перець.
квасолевий суп пісний - фото крок 8
У кожну тарілку додати свіжої зелені і лимонного соку. Смачного!

Схожі рецепти