Квасолевий суп пісний
(покроковий рецепт з фото)
І в пост, і в спеку цей квасолевий суп піде на ура. Квасоля зробить блюдо ситним, відсутність м'яса дозволить вам залишатися бадьорим, а лимонний сік і зелень приємно освіжать. Готуємо?
Така квасолева юшка є традиційною стравою для Греції і Кіпру. Її можна готувати з різними сортами бобів, але найсмачніше все ж саме з білою квасолею. Прекрасно поєднуються з таким супом мариновані овочі - маслини, оливки, помідори, гострі перці. Кислинка маринадів робить смак квасоляного супу яскравіше і багатше.
- Суха квасоля - 250 грам (краще брати білу квасолю.)
- Часник - 4 зубчики
- Оливкова олія - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (цибулину необхідно взяти велику.)
- Морква - 2 штуки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Петрушка (пучок) - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Лимонний сік - За смаком
Квасолю замочити в кип'яченій воді на всю ніч. З ранку промити і зварити.
Цибулю почистити, нарізати тонко півкільцями.
Часник почистити, нарізати тонкими пластиками.
Морква вимити, очистити, натерти на терці.
Петрушку вимити, нарізати дрібно.
Масло налити прямо в каструлю, де буде суп. Прогріти. Обсмажити в ньому підготовлені цибулю і часник.
У каструлю до обсмаженою овочам додати зварену квасолю, морква, цукор, нарізану петрушку. Добре перемішати. Залити гарячою водою так, щоб вона покрила всі овочі. Готувати під кришкою на невеликому вогні хвилин 15. Додати сіль-перець.
У кожну тарілку додати свіжої зелені і лимонного соку. Смачного!