Салат квасолевий пісний
(покроковий рецепт з фото)
Іноді дуже хочеться урізноманітнити пісне меню. Для цього розповім, як приготувати салат квасолевий пісний - смачний, ситний і корисний салат. Він легкий в приготуванні і відмінно підходить для вечері.
Якщо вам здається, що пісне блюдо не може бути смачним, приготуйте цей салат. Ви здивуєтеся, як мало необхідно інгредієнтів для створення ситного, легкого і апетитного страви - всього лише овочі і соус з квасолі. Такий салат найкраще підходить в якості ситного перекусу або вечері, так як він багатий на білок. Лимонний сік в соусі можна замінити яблучним або столовим оцтом, а також додати трохи цукру. За консистенцією соус виходить схожим на густу сметану, але можна зробити його рідині, додавши трохи відвару з квасолі.
- Біла квасоля - 600 грам(300г в салат, 300г в соус)
- Кукурудза консервована - 200 грам
- Відвар від квасолі - 60 грам
- Рослинна олія - 80 грам
- Морква - 1 штука
- Солоний або маринований огірок - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
- Квасолевий соус - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 1-3 чайних ложок
1. Варену квасолю змішайте з консервованою кукурудзою, нарізаними кубиками маринованими або солоними огірками і вареною морквою, нарізаної кубиками.
2. Додайте подрібнену зелень. Приготуйте соус: відварну квасоля викладіть в миску блендера, додайте трохи відвару від квасолі, гірчицю, сіль і збийте на найвищій швидкості.
3. Збийте до однорідності, після чого додайте тонкою цівкою олію. Потім додайте сік свіжого лимона. Збийте до отримання білої густої маси. Заправте салат соусом, перемішайте. Смачного!