Квас з варення
(покроковий рецепт з фото)
Ви здивуєтеся, але з варення виходить чудовий і ароматний квас. Готується цей напій дуже швидко, тут нічого складного. Крім того, квас - це джерело корисних вітамінів!
Це класичний рецепт квасу з варення. Вам будуть потрібні такі інгредієнти: варення, швидкодіючі дріжджі, цукор і вода. Варення я використовував малиново-ожиновому, якщо у вас такого немає, спробуйте інша подібна. Готовий квас потрібно зберігати в холодильнику, пити охолодженим. Гарного дня!
- Варення - 500 грам (малина + ожина)
- Цукор - 70 грам
- Дріжджі - 10 грам (швидкодіючі)
- Вода - 5 літрів
Варення збийте з цукром.
До варення додайте 5 літрів кип'яченої води.
Додаємо дріжджі, перемішуємо і залишаємо в теплому місці для бродіння.
Через 10 годин зверху з'явиться густа біла піна. Знімаємо її і акуратно, щоб не підняти з дна осад, розливаємо квас в пляшки. Квас зберігаємо в холодильнику.
Пийте на здоров'я!