Рецепт Квас з квасного сусла фото

Квас з квасного сусла
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, На природу
Напої, Квас

А пам'ятаєте смак квасу з бочки? Так ось, квас приготований за цим рецептом, як раз нагадує той бочковий темний квас. Цукор регулюйте за смаком, кожен любить по своєму. Пробуємо!

Перед вами - класичний рецепт приготування квасу з квасного сусла. Від бродіння до готовності квасу, як правило проходять добу. До речі, не поспішайте викидати закваску від першої порції, адже з неї можна приготувати ще квасу, до того ж на наступний раз він буде бродити швидше, ніж вперше. Готовий напій слід зберігати в холодильнику. Гарного дня!

  • Вода - 3 L
  • Квасне сусло - 5 Ст. Ложок
  • Солод - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 8 Ст. Ложок
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Ізюм - 6 штук
квас з квасного сусла - фото крок 1
У трилітрову ємність налийте питної води, із загального к-ва злийте 1 стакан води і підігрійте його до 50 градусів. У підігрітій воді розводимо 5 ст.Л. Квасного сусла і 1ч.Л дріжджів, додаємо 1 ст.Л. Солоду і цукор. Все ретельно перемішуємо, кладемо родзинки і перемішуємо ще раз. Ставимо майбутній квас в тепле місце на 8 годин.
квас з квасного сусла - фото крок 2
Постійно пробуйте квас на смак, якщо він досить газовані і добре заграв - процідіть його через марлю і розлийте по пляшками, закупоривши їх. Зберігайте напій в холодильнику.
квас з квасного сусла - фото крок 3
Смачного!

Схожі рецепти