Квас з квасного сусла
(покроковий рецепт з фото)
А пам'ятаєте смак квасу з бочки? Так ось, квас приготований за цим рецептом, як раз нагадує той бочковий темний квас. Цукор регулюйте за смаком, кожен любить по своєму. Пробуємо!
Перед вами - класичний рецепт приготування квасу з квасного сусла. Від бродіння до готовності квасу, як правило проходять добу. До речі, не поспішайте викидати закваску від першої порції, адже з неї можна приготувати ще квасу, до того ж на наступний раз він буде бродити швидше, ніж вперше. Готовий напій слід зберігати в холодильнику. Гарного дня!
- Вода - 3 L
- Квасне сусло - 5 Ст. Ложок
- Солод - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 8 Ст. Ложок
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 6 штук
У трилітрову ємність налийте питної води, із загального к-ва злийте 1 стакан води і підігрійте його до 50 градусів. У підігрітій воді розводимо 5 ст.Л. Квасного сусла і 1ч.Л дріжджів, додаємо 1 ст.Л. Солоду і цукор. Все ретельно перемішуємо, кладемо родзинки і перемішуємо ще раз. Ставимо майбутній квас в тепле місце на 8 годин.
Постійно пробуйте квас на смак, якщо він досить газовані і добре заграв - процідіть його через марлю і розлийте по пляшками, закупоривши їх. Зберігайте напій в холодильнику.
Смачного!