Рецепт Квас із журавлини фото

Квас із журавлини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Журавлина
ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, Фуршет
Напої, Квас

Нещодавно побачив в інтернеті рецепт приготування квасу з журавлини. Як виявилося, набагато корисніше, смачніше і дешевше приготувати квас самостійно, ніж купувати соки з консервантами.

Щоб приготувати квас з журавлини в домашніх умовах, слідуємо інструкції:

1. Перебираємо журавлину і моєму її в холодній воді.

2. Тиснемо журавлину в мисці. Тиснути краще дерев'яною ложкою.

3. Кип'ятимо воду, заливаємо її в миску.

4. Закриваємо миску кришкою і залишаємо квас настоюватися протягом доби при кімнатній температурі. Можна додатково укутати миску рушником.

5. Через добу переливаємо суміш в іншу миску через сито.

6. Додаємо дріжджі і ретельно розмішуємо.

7. Чекаємо появи піни.

8. Тим часом варимо м'яту в окропі і наполягаємо її протягом 7 годин.

9. Додаємо в миску з журавлиною м'яту.

10. Засипаємо цукор і ваніль. Розмішуємо.

11. Розливаємо майже готовий квас по пляшках, закручуємо їх.

12. Ми залишаємо квас настоюватися 2 доби в кімнатній температурі.

13. Через 2 доби квас буде готовий.

Це - класичний рецепт приготування квасу з журавлини "старая Москва" . Квас виходить трохи терпким. По бажанню, можна додати більше цукру.


  • Журавлина - 2 кілограма
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • М'ята - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2 склянки
  • Вода - 4 L
Щоб приготувати квас з журавлини в домашніх умовах, слідуємо інструкції:

1. Перебираємо журавлину і моєму її в холодній воді.

2. Тиснемо журавлину в мисці. Тиснути краще дерев'яною ложкою.

3. Кип'ятимо воду, заливаємо її в миску.

4. Закриваємо миску кришкою і залишаємо квас настоюватися протягом доби при кімнатній температурі. Можна додатково укутати миску рушником.

5. Через добу переливаємо суміш в іншу миску через сито.

6. Додаємо дріжджі і ретельно розмішуємо.

7. Чекаємо появи піни.

8. Тим часом варимо м'яту в окропі і наполягаємо її протягом 7 годин.

9. Додаємо в миску з журавлиною м'яту.

10. Засипаємо цукор і ваніль. Розмішуємо.

11. Розливаємо майже готовий квас по пляшках, закручуємо їх.

12. Ми залишаємо квас настоюватися 2 доби в кімнатній температурі.

13. Через 2 доби квас буде готовий.

Це - класичний рецепт приготування квасу з журавлини "старая Москва" . Квас виходить трохи терпким. По бажанню, можна додати більше цукру.

Схожі рецепти