Квас із журавлини
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно побачив в інтернеті рецепт приготування квасу з журавлини. Як виявилося, набагато корисніше, смачніше і дешевше приготувати квас самостійно, ніж купувати соки з консервантами.
Щоб приготувати квас з журавлини в домашніх умовах, слідуємо інструкції:
1. Перебираємо журавлину і моєму її в холодній воді.
2. Тиснемо журавлину в мисці. Тиснути краще дерев'яною ложкою.
3. Кип'ятимо воду, заливаємо її в миску.
4. Закриваємо миску кришкою і залишаємо квас настоюватися протягом доби при кімнатній температурі. Можна додатково укутати миску рушником.
5. Через добу переливаємо суміш в іншу миску через сито.
6. Додаємо дріжджі і ретельно розмішуємо.
7. Чекаємо появи піни.
8. Тим часом варимо м'яту в окропі і наполягаємо її протягом 7 годин.
9. Додаємо в миску з журавлиною м'яту.
10. Засипаємо цукор і ваніль. Розмішуємо.
11. Розливаємо майже готовий квас по пляшках, закручуємо їх.
12. Ми залишаємо квас настоюватися 2 доби в кімнатній температурі.
13. Через 2 доби квас буде готовий.
Це - класичний рецепт приготування квасу з журавлини "старая Москва" . Квас виходить трохи терпким. По бажанню, можна додати більше цукру.
- Журавлина - 2 кілограма
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- М'ята - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 4 L
1. Перебираємо журавлину і моєму її в холодній воді.
2. Тиснемо журавлину в мисці. Тиснути краще дерев'яною ложкою.
3. Кип'ятимо воду, заливаємо її в миску.
4. Закриваємо миску кришкою і залишаємо квас настоюватися протягом доби при кімнатній температурі. Можна додатково укутати миску рушником.
5. Через добу переливаємо суміш в іншу миску через сито.
6. Додаємо дріжджі і ретельно розмішуємо.
7. Чекаємо появи піни.
8. Тим часом варимо м'яту в окропі і наполягаємо її протягом 7 годин.
9. Додаємо в миску з журавлиною м'яту.
10. Засипаємо цукор і ваніль. Розмішуємо.
11. Розливаємо майже готовий квас по пляшках, закручуємо їх.
12. Ми залишаємо квас настоюватися 2 доби в кімнатній температурі.
13. Через 2 доби квас буде готовий.
Це - класичний рецепт приготування квасу з журавлини "старая Москва" . Квас виходить трохи терпким. По бажанню, можна додати більше цукру.