Кутаб з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Деякі страви незаслужено залишаються поза увагою. Може бути, треба стати тією людиною, який внесе такі рецепти в маси? Сьогодні я спробую це зробити. Покажу, як приготувати Кутаб з м'ясом.
У своїй покрокової інструкції я описала, як приготувати Кутаб з м'ясом. В Азербайджані цю випічку можна зустріти на кожному кроці, а ось у нас в країні її нечасто знайдеш. І дуже даремно. Адже ця випічка досить легка у виконання і не сильно дорога. Виходять такі собі чебуреки в новому прочитанні.
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 0, 5 склянки
- Баранина - 400 грам (м'якоть)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Гранатовий сік - 2 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Обкладинка - 1 щіпка
- Вершкове масло - 120 грам
- Крем - 120 грам
Просійте борошно і додайте до неї щіпку солі, рослинне масло і воду. Замісити круте тісто.
Тісто скачайте в кулю, закрийте рушником і залиште на півгодини при кімнатній температурі.
Баранину промийте і дрібно наріжте. Лук почистіть і подрібніть.
Змішайте м'ясо з цибулею. Влийте сік, добре посоліть і поперчіть. Додайте корицю. Добре перемішайте.
Розділіть тісто на шматочки і кожен розкачати в тонкі коржі, приблизно в 20 см діаметром.
Столову ложку фаршу покладіть на одну половинку коржі і загорніть її в формі півмісяця.
Розігрійте вершкове масло на сковороді і почніть смажити Кутаб. З одного боку 2 хвилини. З іншого - близько 1, 5 хвилин.
Готову гарячу випічку змастіть вершковим маслом і подавайте зі сметаною. Смачного!