Кутаб з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
В Азербайджані місцеві жителі вважають за краще готувати Кутаб. Це такі коржики на простому тесті з начинкою. Хочу поділиться своїм рецептом, як приготувати Кутаб з лаваша. Це легко і швидко!
Рецепт підійде тим, у кого немає часу на приготування тіста. У такому випадку вас виручить тонкий вірменський лаваш, в який ми і помістимо начинку. Чим більше видів зелені ви використовуєте, тим смачніше вийдуть в кінцевому підсумку Кутаб. Вдалого приготування!
- Лаваш тонкий - 2 штуки
- Зелень - 250 грам(Braai, Зелена цибуля, шпинат, кріп)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сир - 100 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - 1 За смаком
- Фарш м'ясний - 100 грам
- Яєчний білок - 1 штука
Обсмажуємо на рослинному маслі ріпчасту цибулю, порізаний півкільцями. Готуємо його до золотистого.
Додайте подрібнену зелень. Прожарте, помішуючи, кілька хвилин.
В кінці додайте сир, перемішайте і зніміть з вогню.
Перемішайте фарш з подрібненої ріпчастої цибулиною, додайте спеції. Обсмажте фарш на сковороді до готовності.
Розкладіть лаваш на столі. Якщо він некруглий, вирізаємо за допомогою блюдця великий тонкий млинець, змащуємо його олією. На один край кладемо два види начинки (перемішати). Краї лаваша змащуємо яєчним білком, формуємо Кутаб, склавши лаваш навпіл і щільно притиснувши краю пальцями. Обсмажуємо Кутаб на сухій сковороді по 2 хвилини з кожного боку.
Смачного!