Кутаб з м'ясом по-азербайджанські
(покроковий рецепт з фото)
Я вже раніше писала рецепт Кутаба. Це така випічка, яка нагадує пиріжки. Дуже вже вона сподобалася чоловікові. Природно, адже там є м'ясо. Тому пробую ще один варіант страви.
Уважно прочитайте про те, як приготувати Кутаб з м'ясом по- азербайджанець. Я вирішила зробити їх з лаваша, так як не було часу на створення тесту. А ось фарш краще зробити самим. Не завжди я довіряю готовим. Цікавою добавкою буде йогурт і кисло-солодкий соус.
- Баранина - 800 грам (м'якоть)
- Ріпчаста цибуля - 500 грам
- Йогурт натуральний - 500 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Лаваш круглий - 32 штук
- Гранатовий соус - 2 Ст. Ложки (або паста з аличі)
- Сумах - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Цибулю очистіть. Пропустіть його через м'ясорубку разом з м'ясом.
Фарш тушкуйте на сковороді з маслом, щоб не залишилося великих грудочок.
Додайте 25г вершкового масла в фарш для розм'якшення. Прожарте м'ясо до рум'яного кольору.
Потім додайте пасту або соус в фарш. Перемішайте його, не забувши посолити і поперчити.
Викладіть йогурт в сито, щоб з нього стікала рідина. Масло розтопіть.
Кожен лаваш промажте йогуртом.
Зверху на нього покладіть другий лаваш. Навантаження 2 ст. Ложки начинки. Край тесту промажьте йогуртом.
Листкове кінцеві продукти. Цю процедуру виконайте з усіма лавашами.
Обсмажуйте Кутаб з двох сторін на сухій сковороді до рум'яного кольору. Готову випічку змастіть маслом і обсипте сумахом. Приємною дегустації!