Рецепт Кутаб з картоплею фото

Кутаб з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Тісто , Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Випічка , Страви з начинкою
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 40 хв.

Кутаб з картоплею - ідеальний варіант для швидкого вечері. Ця страва азербайджанської кухні, з ніжного і тонкого тесту, з невеликою кількістю начинки. Неймовірно смачно, та й готуються дуже легко.

Опис приготування:

Кутаб - блюдо азербайджанської кухні: дуже смачне і просте, готують його з різними начинками. Це універсальне блюдо, його можна взяти з собою на прогулянку або на роботу (і поділитися з колегами) або ж з'їсти з чашкою чаю або кислого молока на вечерю. Цей рецепт приготування дуже простий і, можна сказати, економний. У вас залишилося картопляне пюре після обіду? То чому не приготувати смачні коржі? Рецепт приготування Кутаба з картоплею дуже простий, згодом це блюдо стане частим гостем на вашому столі. Побалуйте себе і своїх близьких смачними Кутаба. Упевнений, не пошкодуєте!

  • Борошно - 2 склянки
  • Тепла вода - 1/2 склянки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Картопля - 5-6 штук
  • Зелень - 1 пучок (кріп або пір'я цибулі)
  • Сіль - 1/3 чайних ложки (за смаком)
кутаб з картоплею - фото крок 1
Картопля почистимо, наріжемо невеликими кубиками і поставимо варитися в підсоленій воді. З готового картоплі зробимо пюре, даємо йому деякий час охолонути, а потім додаємо дрібно нарізану зелень і все розмішуємо.
кутаб з картоплею - фото крок 2
У мисці змішайте борошно і сіль, додайте теплу воду і замісити м'яке тісто. Миску з тестом накрийте плівкою або рушником і дайте півгодини тесту відпочити.
кутаб з картоплею - фото крок 3
З тіста робимо невеликі кульки і на столі, посипанномборошном, розгортаємо дуже тонко в коржик.
кутаб з картоплею - фото крок 4
Щоб Кутаб вийшли акуратними і красивими, за допомогою миски зробимо коло. Зайве тісто відрізаємо.
кутаб з картоплею - фото крок 5
На цьому етапі можна вже викладати начинку, але я розрізаю коло навпіл і тоді на одну половину викладаю остигнула начинку. Накриваємо начинку другим краєм тесту і краю притискаємо виделкою. Начинки можна покласти менше, тоді коржі будуть тонкими.
кутаб з картоплею - фото крок 6
Відправляємо Кутаб на суху гарячу сковороду, смажимо їх на середньому вогні до рум'яності з обох сторін. Гарячі Кутаб змащуємо вершковим маслом і подаємо з овочами і соусом.

Схожі рецепти