Кутаб з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Кутаб з картоплею - ідеальний варіант для швидкого вечері. Ця страва азербайджанської кухні, з ніжного і тонкого тесту, з невеликою кількістю начинки. Неймовірно смачно, та й готуються дуже легко.
Кутаб - блюдо азербайджанської кухні: дуже смачне і просте, готують його з різними начинками. Це універсальне блюдо, його можна взяти з собою на прогулянку або на роботу (і поділитися з колегами) або ж з'їсти з чашкою чаю або кислого молока на вечерю. Цей рецепт приготування дуже простий і, можна сказати, економний. У вас залишилося картопляне пюре після обіду? То чому не приготувати смачні коржі? Рецепт приготування Кутаба з картоплею дуже простий, згодом це блюдо стане частим гостем на вашому столі. Побалуйте себе і своїх близьких смачними Кутаба. Упевнений, не пошкодуєте!
- Борошно - 2 склянки
- Тепла вода - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Картопля - 5-6 штук
- Зелень - 1 пучок (кріп або пір'я цибулі)
- Сіль - 1/3 чайних ложки (за смаком)
Картопля почистимо, наріжемо невеликими кубиками і поставимо варитися в підсоленій воді. З готового картоплі зробимо пюре, даємо йому деякий час охолонути, а потім додаємо дрібно нарізану зелень і все розмішуємо.
У мисці змішайте борошно і сіль, додайте теплу воду і замісити м'яке тісто. Миску з тестом накрийте плівкою або рушником і дайте півгодини тесту відпочити.
З тіста робимо невеликі кульки і на столі, посипанномборошном, розгортаємо дуже тонко в коржик.
Щоб Кутаб вийшли акуратними і красивими, за допомогою миски зробимо коло. Зайве тісто відрізаємо.
На цьому етапі можна вже викладати начинку, але я розрізаю коло навпіл і тоді на одну половину викладаю остигнула начинку. Накриваємо начинку другим краєм тесту і краю притискаємо виделкою. Начинки можна покласти менше, тоді коржі будуть тонкими.
Відправляємо Кутаб на суху гарячу сковороду, смажимо їх на середньому вогні до рум'яності з обох сторін. Гарячі Кутаб змащуємо вершковим маслом і подаємо з овочами і соусом.