Курячий суп без картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати смачний курячий супчик, одночасно легкий і ситний? Тоді ви прийшли за адресою, перед вами рецепт, як приготувати курячий суп без картоплі.
Мені дуже подобається цей суп своєю простотою приготування і відмінним смаком. Такий суп я готую для свого маленького синочка, йому він теж дуже подобається. До того ж суп корисний, в ньому немає рослинного масла, засмажкою. Додатково в такий суп можна додати солодкий перець або суміш заморожених овочів.
- Курка - 300 грам (будь-які частини)
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Вермішель - 2-3 Ст. Ложок (дрібна)
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Кріп - 1 Чайна ложка (сушений або свіжий)
- Перець мелений - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1 штука
- Вода - 2 L
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Моркву і цибулю очистіть і промийте. Для приготування супу я використовую куряче стегно, для невеликої порції його досить. Але можна використовувати будь-які частини курки.
Покладіть курку в каструлю, залийте невеликою кількістю води, доведіть до кипіння і кілька хвилин прокип'ятіть. Потім воду злийте, курку промийте, каструлю промийте. Знову покладіть курку в каструлю, залийте водою і знову доведіть до кипіння.
Додайте в каструлю цибулину і варіть бульйон протягом 15-20 хвилин.
Морква поріжте тонким кружечками або половинками кружечків.
Коли бульйон буде готовий, відправте в каструлю моркву і проваріть хвилин 10-15. Різні сорти моркви мають різний час приготування, але думаю, що більше 15 хвилин вам не знадобиться. Спробуйте шматочок моркви, якщо він став м'яким і легко розламується, відправте в каструлю вермішель. Також сіль, додайте перчик до смаку і лавровий листочок. А ось цибулину вийміть з супу, вона свою справу зробила, смак і аромат віддала.
Через 5-7 хвилин додайте сухий або дрібно нарізаний кріп і вимкніть вогонь. Дайте супу трохи постояти і можна подавати до столу. До нього відмінно підійдуть домашні грінки з часником.
Смачного!