Курячий рулет з желатином
(покроковий рецепт з фото)
Не поспішайте бігти в магазин, щоб купити м'ясні закуски на святковий стіл, адже ви можете приготувати їх самі. Наприклад, зробити такий смачний курячий рулет з желатином кожному під силу.
Останнім часом все м'ясні закуски я намагаюся робити самостійно, адже вдома вони виходять неймовірно смачними і завжди затребувані на святковому столі. Що стосується цього рецепта приготування курячого рулету з желатином, то він взагалі один з моїх улюблених. Як ви вже, напевно, встигли помітити, склад у такий закуски налічує всього два основних інгредієнта - це курка і желатин, а кількість солі і спеції ви можете додавати на свій розсуд. Та й сам процес приготування простий до неподобства, тому зробити курячий рулет з желатином в домашніх умовах зможе абсолютно будь-яка господиня.
- Курка - 1 штука (тушка середнього розміру)
- Желатин - 30 грам
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, приправа для курки, часник сушений, паприка мелена)
- Сіль - За смаком
Для початку ми ретельно промиваємо курку під проточною водою і знімаємо з неї шкіру.
Тепер нам необхідно зрізати все м'ясо з кісток.
І нарізати його на невеликі шматочки.
Перекладаємо м'ясо в миску або каструлю і солимо його за смаком.
Далі розчищаємо і витираємо насухо будь-яку рівну поверхню, застилає її шаром харчової плівки. На плівку викладаємо нарізану м'якоть курки (в один шар) і відбиваємо м'ясо молоточком.
В окремому посуді ми змішуємо сухий желатин і свої улюблені спеції для курки, рівномірно посипаємо приготовленої сумішшю відбите м'ясо.
Ось тепер ми дуже акуратно згортаємо м'ясо рулетом (плівка не повинна потрапити всередину рулету). Обертаємо наш рулет в кілька шарів харчової плівки.
Після чого його слід загорнути у декілька шарів фольги.
Викладаємо рулет в вузьку форму (швом вгору) і наливаємо в неї воду на 1/3. Запікаємо рулет в розігрітій до 200 градусів духовці протягом однієї години, після чого даємо йому охолонути при кімнатній температурі. Коли рулет охолоне, перекладаємо його в холодильник і залишаємо в ньому на 2-3 годину, цього часу цілком достатньо, щоб він застиг.
Після закінчення часу нам залишається тільки розгорнути рулет акуратно і нарізати його порційно. Приємного всім апетиту!