Рецепт Курячий пиріг в горщику фото

Курячий пиріг в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно , Овочі , Птах , Картопля , Курка , Куряче філе , Морква
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Гарячі страви , Пироги
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Ця страва дуже зручно подавати кожному гостю окремо. Можна використовувати будь-які овочі, які у вас є по сезону або ви віддаєте перевагу. А ви знаєте, як приготувати курячий пиріг в горщику?

Опис приготування:

Виглядає смачно і оригінально, а зробити блюдо просто. Мені подобається робити його влітку або навесні, коли є вже молоді овочі, але можна зробити і з замороженими. Підійдуть великі шматочки або невеликі, тільки нарізайте м'ясо відповідно до пропорцій. Тут підійдуть будь-які жаротривкі форми невеликого розміру.

  • Брокколі - 200 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Стебло селери - 0, 5 штуки
  • Перловий цибулю - 6 штук
  • Картопля - 2 штуки
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Курячий бульйон - 3 склянки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Куряче філе - 2 штуки
  • Чебрець - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
курячий пиріг в горщику - фото крок 1
1. Підготуйте овочі: очистіть перловий цибулю, очистіть моркву і картоплю, наріжте їх невеликими шматочками, зірвіть листя з гілочки чебрецю, наріжте невеликими шматочками стебло селери. Розберіть на суцвіття брокколі, измельчитечасник.
курячий пиріг в горщику - фото крок 2
2. У мисці змішайте 1 склянка борошна з 0, 5 склянки води, 2 столовими ложками оливкової олії, 1 чайною ложкою солі, замісіть тісто і додайте по необхідності борошно, що залишилося. Надішліть тісто на 30 хвилин в холодильник, обернувши плівкою.
курячий пиріг в горщику - фото крок 3
3. Наріжте шматочками куряче філе, сіль і poperčite.
курячий пиріг в горщику - фото крок 4
4. Розігрійте каструлю з маслом, що залишилося і викладіть м'ясо, обсмажте його до готовності, потім видаліть на тарілку.
курячий пиріг в горщику - фото крок 5
5. Поверніть каструлю після м'яса з усіма соками назад на вогонь, додайте часник, цибулю і моркву. Обсмажуйте овочі 2-3 хвилини.
курячий пиріг в горщику - фото крок 6
6. Додайте селеру, картоплю і брокколі, посоліть і поперчіть за смаком, готуйте пару хвилин.
курячий пиріг в горщику - фото крок 7
7. Періодично помішуйте овочі і готуйте ще пару хвилин.
курячий пиріг в горщику - фото крок 8
8. Поверніть в каструлю до овочів куряче м'ясо, додайте чебрець, залийте 3 склянками бульйону. Після закипання зменшіть вогонь і готуйте 3-5 хвилин.
курячий пиріг в горщику - фото крок 9
9. Посипте стільницю борошном і викладіть тісто, розкачайте його в пласт, але не дуже тонкий. Покладіть горщик і виріжте по формі трохи більше за нього, щоб можна було зробити для нього"кришку" .
курячий пиріг в горщику - фото крок 10
10. Розкладіть овочі по горщикам разом з бульйоном і накрийте кришками з тіста. Змастіть тісто рослинним маслом і зробіть невеликі отвори.
курячий пиріг в горщику - фото крок 11
11. Випікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці близько 20-30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти