Курячий пиріг в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва дуже зручно подавати кожному гостю окремо. Можна використовувати будь-які овочі, які у вас є по сезону або ви віддаєте перевагу. А ви знаєте, як приготувати курячий пиріг в горщику?
Виглядає смачно і оригінально, а зробити блюдо просто. Мені подобається робити його влітку або навесні, коли є вже молоді овочі, але можна зробити і з замороженими. Підійдуть великі шматочки або невеликі, тільки нарізайте м'ясо відповідно до пропорцій. Тут підійдуть будь-які жаротривкі форми невеликого розміру.
- Брокколі - 200 грам
- Морква - 2 штуки
- Стебло селери - 0, 5 штуки
- Перловий цибулю - 6 штук
- Картопля - 2 штуки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Курячий бульйон - 3 склянки
- Вода - 0, 5 склянки
- Куряче філе - 2 штуки
- Чебрець - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. Підготуйте овочі: очистіть перловий цибулю, очистіть моркву і картоплю, наріжте їх невеликими шматочками, зірвіть листя з гілочки чебрецю, наріжте невеликими шматочками стебло селери. Розберіть на суцвіття брокколі, измельчитечасник.
2. У мисці змішайте 1 склянка борошна з 0, 5 склянки води, 2 столовими ложками оливкової олії, 1 чайною ложкою солі, замісіть тісто і додайте по необхідності борошно, що залишилося. Надішліть тісто на 30 хвилин в холодильник, обернувши плівкою.
3. Наріжте шматочками куряче філе, сіль і poperčite.
4. Розігрійте каструлю з маслом, що залишилося і викладіть м'ясо, обсмажте його до готовності, потім видаліть на тарілку.
5. Поверніть каструлю після м'яса з усіма соками назад на вогонь, додайте часник, цибулю і моркву. Обсмажуйте овочі 2-3 хвилини.
6. Додайте селеру, картоплю і брокколі, посоліть і поперчіть за смаком, готуйте пару хвилин.
7. Періодично помішуйте овочі і готуйте ще пару хвилин.
8. Поверніть в каструлю до овочів куряче м'ясо, додайте чебрець, залийте 3 склянками бульйону. Після закипання зменшіть вогонь і готуйте 3-5 хвилин.
9. Посипте стільницю борошном і викладіть тісто, розкачайте його в пласт, але не дуже тонкий. Покладіть горщик і виріжте по формі трохи більше за нього, щоб можна було зробити для нього "кришку" .
10. Розкладіть овочі по горщикам разом з бульйоном і накрийте кришками з тіста. Змастіть тісто рослинним маслом і зробіть невеликі отвори.
11. Випікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці близько 20-30 хвилин. Смачного!