Курячі стегенця з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Особисто мені блюдо нагадує трохи звичний нам плов з куркою, тільки в ньому м'ясо не нарізають шматочками, а використовують цілі частини курки. Дивіться рецепт дуже смачної страви!
Всі інгредієнти цього блюдо обов'язково готуються в одному казані. Страва не тільки візуально виглядає дуже яскраво і викликає апетит, але наповнене буйством смаків і ароматів. Можна використовувати різні овочі в приготуванні, наприклад, додати більше часнику і гострого перцю, якщо любите гостроту.
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Винний оцет - 0, 5 Ст. Ложки
- Порошок чилі - 2 чайних ложки
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - За смаком
- Мелений чорний перець - 0, 5 чайних ложки
- Курячі стегна - 1 кілограм
- Цибуля - 200 грам
- Зелений салатний перець - 100 грам
- Braai - 20 грам
- Рис середньозернистий - 310 грам
- Орегано - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Помідори - 180 грам
- Червоний солодкий перець - 100 грам
- Курячий бульйон - 2 склянки
1
Почистіть і подрібніть часник. Промийте курячі стегенця і розріжте на дві частини. Змішайте в одній ємності чорний перець, перець чилі, 1 столову ложку оливкової олії, часник, оцет і сіль за смаком. Додайте в цей маринад курячі ніжки і залиште маринуватися мінімум 1 час.
2
Нагрійте казанок на середньому вогні, додайте в нього оливкову олію, а потім покладіть курку і обсмажити з двох сторін протягом 3-5 хвилин.
3
Викладіть курку на окрему тарілку.
4
Промийте і наріжте кубиками зелений перець, очистіть і подрібніть цибулю, промийте і наріжте кінзу. Додайте в казанок зелений перець, цибуля, часник і кінзу. Готуйте близько 15 хвилин, поки інгредієнти не стануть коричневого кольору.
5
Додайте рис, орегано і лавровий лист. Розподіліть рис рівномірно по сковороді. Готуйте поки рис не покриється маслом.
6
Промийте і наріжте невеликими шматочками помідори і червоний перець. Додайте в казанок червоний перець, помідори і курку.
7
Влийте до рису і овочів курячий бульйон, включите вогонь на максимум і доведіть до кипіння. Далі зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і варіть протягом 20-25 хвилин, поки вся вода не піде в рис.
8
Готову страву відразу подавайте до столу, прикрасивши кінзою. Смачного!