Курячі рулетики з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ділюся з вами відмінним рецептом, як приготувати курячі рулетики з капустою. Зараз сезон капусти, в магазинах вона недорога, тому чому б не побалувати сім'ю блюдом з її участю.
Соковиті курячі рулетики з оригінальною начинкою з тушкованої капусти та з легкими гірчичним нотками - це дійсно дуже смачно. Цей рецепт поповнив мою колекцію страв з курки. Що, його, звичайно, не можна назвати дієтичним, але все ж курка, запечена в духовці, - це ситно і корисно. Якщо ви теж хочете приготувати таку страву, то далі дивіться мій покроковий рецепт!
- Куряча грудка - 500 грам
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка (або гірчичний маринад)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1/2 склянки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - 1 щіпка
- Сир твердий - 100 грам
- Соняшникова олія - 50 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Капусту наріжте ножем або за допомогою спеціальної терки для шинкування.
Моркву натріть на дрібній тертці, а цибулину дрібно порубати. Я використовую дуже мало лука в порівнянні з кількістю моркви, все тому, що мені дуже подобається поєднання капусти і моркви.
У сковороді розігрійте олію, додайте капусту і тушкуйте на повільному вогні, поки капуста не стане досить м'якою (на це піде приблизно 20 хвилин). Потім додайте цибулю і моркву, готуйте ще 10 хвилин.
Потім додайте до овочів розведену в невеликій кількості води томатну пасту, а також не забудьте посолити і поперчити. Перемішайте все і тушкуйте до готовності (ще 10 хвилин).
Курячі грудки поріжте на пластини товщиною не більше 5 мм. Кожну пластину акуратно відбийте кухонним молоточком через харчову плівку або пергамент, щоб не пошкодити цілісність пластин.
Змастіть кожен шматочок гірчицею або гірчичним маринадом (зверніть увагу: якщо використовуєте гірчицю, то її потрібно менше, ніж маринаду). Надішліть курку в холодильник на годину, щоб вона промаринувалося.
Розкладіть промариновані пластини з курячих грудок на робочій поверхні. На кожну покладіть по 1 ст. Ложці підготовленої капусти.
Загорніть все в рулетики і закріпіть зубочистками.
Зверху присипте натертим на дрібній тертці твердим сиром.
Перекладіть курячі рулетики у форму для запікання і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Курячі рулетики з капустою готові. Їх можна подавати як основну страву разом з будь-яким гарніром, а можна запропонувати в якості гарячої (або навіть холодної) прохолодні напої. Їжте із задоволенням!