Курячі кульки
(покроковий рецепт з фото)
З ніжного курячого м'яса можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. Пропоную вам одне з них, яке прекрасно підійде як для звичайного обіду або вечері, так і для святкового столу.
Ніжне куряче філе дуже швидко готується і багато господинь вважають за краще саме куряче м'ясо для приготування багатьох страв. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати курячі кульки, смачне і оригінальне блюдо, яке урізноманітнює ваше меню і прикрасить святковий стіл. Готується це блюдо легко і досить швидко. В якості начинки для кульок можна використовувати не тільки гриби, але і сир, варені яйця. Готуємо!
- Куряче філе - 700-750 грам
- Яйця - 1 штука
- Мариновані печериці - 150 грам (можна замінити твердим сиром)
- Панірувальні сухарі - 150 грам
- Рослинна олія - 500 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Куряче філе подрібнюємо через м'ясорубку. Додамо до одержали фаршу яйце, 2 столові ложки сухарів, сіль і перець. Можна додати улюблені приправи або сушену зелень кропу і петрушки.
Ретельно перемішуємо фарш і даємо йому хвилин 10-15 постояти. А потім ще раз вимішуємо.
А тепер приступаємо до формування кульок. Набираємо ложкою фарш, робимо з нього корж і всередину викладаємо маленький гриб або шматочок твердого сиру. Формуємо кульку і обвалюють його в сухарях.
Краще підготувати відразу все кульки, а потім вже їх обсмажувати.
Добре розігріваємо глибоку сковороду або сотейник з великою кількістю масла, викладаємо частину кульок.
Обсмажуємо з усіх боків до красивого рум'яного кольору.
Наше блюдо готово. До столу можна подавати і гарячим (з будь-яким гарніром), і холодним (в якості закуски).