Курячі грудки в лимонному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні поділюся з вами оригінальним рецептом, як приготувати курячу грудку, щоб вийшло дуже соковите, смачне і ситне блюдо, та ще й з ароматним ніжним соусом. Спробуйте, це класно!
Приготувати курячу грудку в лимонному соусі дуже просто. Необхідно тільки обсмажити грудки і приготувати соус, Котрий, до речі, незважаючи на велику кількість інгредієнтів, дуже простий. Всі ці інгредієнти просто відправляються в сковороду і гасяться разом до готовності. Простіше не придумати, а ось результат виходить просто чудовим завдяки ідеальному підбору інгредієнтів.
- Куряча грудка - 250 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Часник - 3 зубчики
- Чебрець - 1/2 чайних ложки
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Курячий бульйон - 1/2 склянки
- Вершки 20% - 1/2 склянки
- Сир твердий - 100 грам
- Лимон - 1 штука
- Шпинат - 40 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Курячі грудки промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками.
Розріжте грудку навпіл уздовж і обсмажте обидва шматка з двох сторін до легкого золотистого відтінку. Потім курячі грудки відкладіть, а масло і сік, в яких вони смажилися, не виливайте, вони ще знадобляться.
Покладіть в сковороду, в якій смажилися грудки, вершкове масло.
Як тільки масло розтопиться, додайте порізаний на шматочки часник, червоний перець і чебрець. Перемішайте і готуйте буквально хвилину.
Потім відправте в сковороду бульйон і вершки, варіть на повільному вогні кілька хвилин, а потім додайте натертий на крупній тертці твердий сир. Все це енергійно перемішайте.
Видавіть сік цілого лимона і додайте в сковороду.
Туди ж відправте промитий і висушений шпинат. Перемішайте і готуйте 2 хвилини.
Потім поверніть в сковороду курячі грудки, зверху полийте їх соусом. Накрийте сковороду кришкою і готуйте на повільному вогні 15 хвилин.
Курячі грудки в лимонному соусі готові. Подавайте їх з будь-якими гарнірами, овочевими салатами і зеленню. Їжте із задоволенням!