Рецепт Куряче філе в сметані фото

Куряче філе в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряче філе
ПП рецепти
На обід , На вечерю , Обід за 30 хвилин
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Одне з найпростіших і швидких в приготуванні, але при цьому неймовірно смачних і улюблених страв - куряче філе в сметані. Ідеальний варіант для швидкого, але смачного обіду або вечері.

Опис приготування:

Курка і сметана - відмінне поєднання. Рецепт курячого філе в сметані вже давно став надзвичайно популярним в нашій родині, особливо в будні дні: приходиш ввечері з роботи, сил на приготування складних страв вже немає, тому дістаєш куряче філе, нарізати, готуєш за цим рецептом без особливих зусиль - і смачне гаряче блюдо, яке до душі всім, готово. У нас його і діти люблять, і ми з дружиною. А головне, що рецепт курячого філе в сметані дуже простий і універсальний - додаючи різні спеції і приправи, можна домагатися абсолютно різного смаку.

  • Куряче філе - 700 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
  • Крем - 500 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Чорний перець - 1 Чайна ложка
  • Часник - 5 зубчиків
  • Кінза свіжа - 25 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Спеції - - За смаком
куряче філе в сметані - фото крок 1
У сковороду кладемо вершкове масло, наливаємо рослинне масло і додаємо спеції. Ставимо на середній вогонь розігріватися.
куряче філе в сметані - фото крок 2
Коли вершкове масло розтопиться, а спеції загорнутого, додаємо крупно нарізане куряче філе. roza_ker 10 хвилин, помішуючи і перевертаючи.
куряче філе в сметані - фото крок 3
Потім додаємо крупно нарізану цибулю, перемішуємо і готуємо ще 20 хвилин на середньому вогні, іноді помішуючи.
куряче філе в сметані - фото крок 4
Вимикаємо вогонь. Додаємо сметану, дрібно нарізаний часник і спеції. Перемішуємо.
куряче філе в сметані - фото крок 5
Повертаємо на вогонь. Поступово вливаємо воду і готуємо 2 хвилини на середньому вогні.
куряче філе в сметані - фото крок 6
Додаємо свіжу кінзу (можна іншу зелень), перемішуємо і готуємо ще 2-5 хвилин на середньому вогні, поки страва не знайде потрібну вам консистенцію (хтось любить більш рідкий соус, хтось густішою). Знімаємо з вогню і подаємо. Куряче філе в сметані готове!

Схожі рецепти