Куряча підлива
(покроковий рецепт з фото)
Така підлива прекрасно підходить до простих гарнірів: рису, макаронів, відвареної картоплі. Блюдо з підливою ніколи не буде сухим, воно з'їдається все без залишку. А готується підлива дуже просто.
Підлива з курки - це завжди смачно. Перекус, приготована за цим простим рецептом, виходить завжди дуже ніжною і навіть бархатистою. Вона насичена, з легким вершковим смаком. Таку підливу дуже люблять діти, адже вона не гостра і ще її дуже смачно вимаківать шматочком хліба. Шматочки курки в такий підливі стають дуже ніжними і соковитими. У моїй родині таку підливу найчастіше готують до відварного рису або макаронів. Зараз я розповім, як приготувати курячу підливу.
- Куряче філе - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Вершки - 200 мілілітрів
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)

Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями.

Наливаємо в каструлю або сковороду з високими бортиками рослинне масло, додаємо цибулю. Ставимо сковороду на плиту, обсмажуємо цибулю.

Куряче філе миємо й нарізаємо невеликими шматочками: хоч смужками, хоч кубиками.

Коли цибуля стане прозорою, викладаємо до нього нарізане куряче філе, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати.

Обсмажуємо, помішуючи, доти, поки куряче філе не стане білим.

Додаємо до м'яса з цибулею стакан води.

Також додаємо вершки. Розмішуємо їх, і тушкуємо блюдо на невеликому вогні хвилин 10-15.

У невеликій кількості холодної води розмішуємо борошно. Розмішуйте добре, щоб не було грудочок.

До курки з цибулею додаємо сіль і перець. Можна додати сухих трав - кріп, петрушку, базилік або суміш прованських трав, в загальному -на ваш вибір. Потім тонкою цівкою, весь час помішуючи, вливаємо розведене борошно.

Тушкуємо на повільному вогні до тих пір, поки підлива не стане густою. Не забувайте її періодично помішувати.