Куряча печінка з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна куряча печінка в поєднанні з важкими помідорами - ідеальне м'ясне блюдо для подачі з будь-яким гарніром з круп, овочів, пасти і т.Д. Печінка готується буквально за 10-12 хвилин в томатному соку.
Страву можна подати як самостійне на обід або вечерю, а можна доповнити його несолодкої випічкою. Багато рекомендують подавати курячу печінку в помідорах з вареними спагетті або вермішеллю. Замість помідорів можна використовувати томатну пасту або консервовані томати без шкірки.
- Печінка куряча - 350 грам
- Помідор - 1 штука (великий)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (невеликий)
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Ріпчасту цибулю очистіть від шкірки, промийте у воді, наріжте півкільцями. Прогрійте сковороду на плиті, влийте в неї масло і викладіть цибульну нарізку. Обсмажте протягом 2-3 хвилин до рум'яності, але не засмажувати!
В цей час промийте курячу печінку, зріжте з неї плівки і викладіть на рум'яний цибулю. Обсмажте ще 3-4 хвилини, бажано під кришкою, так як субпродукт має властивість "стріляти", розбризкуючи масло навколо.
В цей час промийте помідор і виріжте з нього зелений держак. Наріжте великими шматочками. Печінка до цього моменту буде вже готова.
Викладіть на сковороду томатну нарізку. Раніше її додавати не потрібно, так як печінка повинна підсмажитися, а томатний сік уповільнює приготування страви.
Тушкуйте вміст сковороди близько 7-10 хвилин, накривши кришкою. Посоліть і поперчіть за смаком. За бажанням можна подрібнити свіжу зелень і додати приблизно за 1 хвилину до закінчення готування.
Викладіть гарячу курячу печінку з помідорами в тарілки і подайте до столу з будь-яким гарніром.