Рецепт Куряча паелья фото

Куряча паелья
(покроковий рецепт з фото)

Іспанська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Гарячі страви , Паелья
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Традиційні рецепт приготування курячої паельі із зеленою і консервованої квасолею, помідорами, паприкою і цибулею з додаванням трав.

Опис приготування:

Цей оригінальний рецепт приготування курячої паельі прийшов до нас з Валенсії. У Валенсії при приготуванні паельї використовують м'ясо курки або кролика. Можна так само використовувати і інше м'ясо, але не рибу. Дуже смачний, незвичайний і не дуже складний в приготуванні рецепт.

  • Курячого філе або ніжок - 6 штук
  • Консервованих помідорів - 225 грам
  • Муки - 40 грам
  • Зеленої квасолі - 250 грам
  • Консервованої квасолі - 225 грам
  • Рису - 320 грам
  • Паприка - 2 Ст. Ложки
  • Лука - 2 штуки
  • Часнику - 2 зубчики
  • Шафран - 1 Чайна ложка
  • Розмарину - 1 Чайна ложка
  • Оливкової олії - 5 Ст. Ложок
  • Курячого бульйону - 850 мілілітрів
  • Солі і перцю - - За смаком
куряча паелья - фото крок 1
1. Для цього рецепта дуже важливий рис. Найкраще використовувати іспанська рис, але якщо ви його не знайдете, набагато більш поширеним і підходящим для цього рецепта буде і італійський рис. Нарізати кубиками курку. Дрібно нарізати цибулю. Дрібно нарізати або розчавити часник. Крупно нарізати зелену квасолю. Дві столові ложки оливкової олії влити в сковорідку і розігріти на слабкому вогні. Додати цибулю і часник і смажити 15 хвилин. Таке приготування зробить лук м'яким, але не дасть йому підрум'янитися. Вийняти лук зі сковорідки і відкласти.
куряча паелья - фото крок 2
2. Додати ще дві столові ложки оливкової олії в сковорідку і нагріти на середньому вогні. Додати курку і готувати 15 хвилин, поки шматочки курки не зарум'яниться. Потім додати зелену і консервовану квасолю і цибулю в сковорідку і готувати ще 4 хвилини.
куряча паелья - фото крок 3
3. Відсунути вміст сковорідки до країв, залишивши порожній коло посередині. Влити помідори в серединку і посипати паприкою. Готувати на середньому вогні ще 5 хвилин. Добре перемішати і влити курячий бульйон. Приправити сіллю і перцем. Готувати на середньому вогні 30 хвилин.
куряча паелья - фото крок 4
4. Трохи скрутити вогонь. Додати рис. Рис рівномірно розподілити на сковорідці. Посипати шафраном і розмарином і добре перемішати. Постійно помішуючи, готувати ще 15-20 хвилин, поки рис не вбере всю воду. Подати паелью на стіл.
Час: 1 час 10 хвилин

Схожі рецепти