Рецепт Куряча бастурма фото

Куряча бастурма
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Курка , Куряче філе
Дієтичне харчування
На вечерю
Кількість порцій: 5
Час приготування: 4 дн. 18 г. 0 хв.

Куряча бастурма - це дуже хороша закуска до пива. Виходить дуже пікантне сушене мяско. Готується куряча бастурма відносно недовго, зате результат вас приємно здивує.

Опис приготування:

Одну половину я умочують в аджику, а другу - ні. Вийшло дуже смачно. Особенно та, яка з аджикою. Готувати бастурму за таким принципом можна зі свинини або яловичини. Приправи можете вибирати на свій смак. Смачної і незвичайної бастурма виходить з імбиром і гірчицею.

  • Куряча грудка - 1 кілограм
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 7 чайних ложок
  • Аджика - 400 грам
  • Паприка - За смаком
куряча бастурма - фото крок 1
Вимийте курку. Очистіть її від шкіри і жиру. Просушіть трохи паперовими рушниками.
куряча бастурма - фото крок 2
Потім покладіть курку в контейнер, в якому вона буде згодом стояти в холодильнику. Посипте цукром і сіллю. Поставте в холодильник на 2 дня.
куряча бастурма - фото крок 3
Через два дні витягніть курку з холодильника. Опустіть її в холодну воду на 2 годину. Потім протріть рушником. Обваляйте курку в аджике протягніть, через неї мотузку і підвісьте в сухе місце на 4 дня.

Схожі рецепти