Куряча бастурма
(покроковий рецепт з фото)
Куряча бастурма - це дуже хороша закуска до пива. Виходить дуже пікантне сушене мяско. Готується куряча бастурма відносно недовго, зате результат вас приємно здивує.
Одну половину я умочують в аджику, а другу - ні. Вийшло дуже смачно. Особенно та, яка з аджикою. Готувати бастурму за таким принципом можна зі свинини або яловичини. Приправи можете вибирати на свій смак. Смачної і незвичайної бастурма виходить з імбиром і гірчицею.
- Куряча грудка - 1 кілограм
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 7 чайних ложок
- Аджика - 400 грам
- Паприка - За смаком
Вимийте курку. Очистіть її від шкіри і жиру. Просушіть трохи паперовими рушниками.
Потім покладіть курку в контейнер, в якому вона буде згодом стояти в холодильнику. Посипте цукром і сіллю. Поставте в холодильник на 2 дня.
Через два дні витягніть курку з холодильника. Опустіть її в холодну воду на 2 годину. Потім протріть рушником. Обваляйте курку в аджике протягніть, через неї мотузку і підвісьте в сухе місце на 4 дня.