Рецепт Курник зі свининою і картоплею фото

Курник зі свининою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина
Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Випічка , Сідало
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт курника зі свининою і картоплею. У народі його часто називають"Царський пиріг" або"Весільний пиріг" . Варто відзначити, що для нашого курника знадобиться заздалегідь приготоване тісто. Приступимо.

Опис приготування:

Отже, опишу класичний рецепт приготування курника зі свининою і картоплею. Тісто для пирога потрібно заготовити заздалегідь, щоб воно відпочило.

1) Приступимо до приготування начинки. Насамперед чистимо картоплю і нарізаємо його кубиками. Ріпчасту цибулю шаткуємо.

2) Свинину бажано вибрати з прошарками сала, це зробить пиріг більш соковитим і м'яким. Нарізаємо м'ясо невеликими кубиками (такими ж, як картопля). З'єднуємо компоненти в одній великій ємності і перемішуємо.

3) свинину, цибуля і картоплю потрібно посолити-поперчити. Ретельно перемішуємо інгредієнти. Ми залишаємо так на півгодини.

4) Тепер перейдемо до тесту. Поділяємо його на дві частини. Одну розгортаємо в млинець і викладаємо у форму або сковороду.

5) Викладаємо начинку для курника на млинець. Важливо рівномірно розподілити інгредієнти. З тесту розгортаємо ще один млинець і накриваємо пиріг зверху, краю защипуємо з боків.

6) Якщо в якихось місцях тісто виступає за край, його можна обрізати ножем. Залишки розкачати в ковбаски і прикрасити пиріг зверху.

7) далі, кладемо курник в попередньо нагріту до 200 градусів духовку. Випікаємо не менш 40-45 хвилин.

8) Курник зі свининою і картоплею готовий! Смачного!


  • Борошно - 2, 5 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйця - 2 штуки (одне в тісто, одне для змащування курініка)
  • Сіль - 1, 25 чайних ложки(1 ç.l. - в начинку, інше в тісто)
  • Сода - 0, 25 чайних ложки
  • Свинина - 450 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Картопля - 2 штуки
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Кмин - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 200 мілілітрів
курник зі свининою і картоплею - фото крок 1
1. Приготуйте всі продукти.
курник зі свининою і картоплею - фото крок 2
2. Розтопити масло, остудіть, додайте 0, 25 чайної ложки солі, вбийте яйце, соду і сметану. Перемішайте.
курник зі свининою і картоплею - фото крок 3
3. Просійте в миску борошно, додайте масло зі сметаною і замісіть легке липке тісто.
курник зі свининою і картоплею - фото крок 4
4. Тісто оберніть харчовою плівкою і залиште на час.
курник зі свининою і картоплею - фото крок 5
5. М'ясо дрібно порубати ножем.
курник зі свининою і картоплею - фото крок 6
6. Картоплю також подрібніть.
курник зі свининою і картоплею - фото крок 7
7. Цибуля наріжте дрібними кубиками.
курник зі свининою і картоплею - фото крок 8
8. Подрібнене м'ясо, картоплю, цибуля, сіль, перець і кмин перемішайте в мисці.
курник зі свининою і картоплею - фото крок 9
9. Тісто ділимо на два шматочки - один побільше, другий трохи менше. Шматочок побільше на присипаному борошном столі розгортає в млинець, який за розміром займе деко.
курник зі свининою і картоплею - фото крок 10
10. Щоб зручно перенести млинець на застелений пергаментом деко, присипте його борошном і наматайте на качалку. Викладіть на деко, розгорнувши тісто з скалки.
курник зі свининою і картоплею - фото крок 11
11. Залишаючи з кінця 5 см, розподіліть начинку по млинцю.
курник зі свининою і картоплею - фото крок 12
12. Розкачайте другий млинець і покладіть зверху. Загорніть і прищипните краю. По центру зробіть ножем надрізи, щоб виходила пара.
курник зі свининою і картоплею - фото крок 13
13 Змастіть верх курника збитим з ложкою води яйцем і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Схожі рецепти