Курник зі свининою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт курника зі свининою і картоплею. У народі його часто називають "царський пиріг" або "весільний пиріг" . Варто відзначити, що для нашого курника знадобиться заздалегідь приготоване тісто. Приступимо.
Отже, опишу класичний рецепт приготування курника зі свининою і картоплею. Тісто для пирога потрібно заготовити заздалегідь, щоб воно відпочило.
1) Приступимо до приготування начинки. Насамперед чистимо картоплю і нарізаємо його кубиками. Ріпчасту цибулю шаткуємо.
2) Свинину бажано вибрати з прошарками сала, це зробить пиріг більш соковитим і м'яким. Нарізаємо м'ясо невеликими кубиками (такими ж, як картопля). З'єднуємо компоненти в одній великій ємності і перемішуємо.
3) свинину, цибуля і картоплю потрібно посолити-поперчити. Ретельно перемішуємо інгредієнти. Ми залишаємо так на півгодини.
4) Тепер перейдемо до тесту. Поділяємо його на дві частини. Одну розгортаємо в млинець і викладаємо у форму або сковороду.
5) Викладаємо начинку для курника на млинець. Важливо рівномірно розподілити інгредієнти. З тесту розгортаємо ще один млинець і накриваємо пиріг зверху, краю защипуємо з боків.
6) Якщо в якихось місцях тісто виступає за край, його можна обрізати ножем. Залишки розкачати в ковбаски і прикрасити пиріг зверху.
7) далі, кладемо курник в попередньо нагріту до 200 градусів духовку. Випікаємо не менш 40-45 хвилин.
8) Курник зі свининою і картоплею готовий! Смачного!
- Борошно - 2, 5 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 2 штуки (одне в тісто, одне для змащування курініка)
- Сіль - 1, 25 чайних ложки(1 ç.l. - в начинку, інше в тісто)
- Сода - 0, 25 чайних ложки
- Свинина - 450 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Крем - 200 мілілітрів