Рецепт Курка, запечена з сиром фото

Курка, запечена з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряча грудка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Сьогодні ви дізнаєтеся, як швидко і просто приготувати курку, запечену з сиром. Рецепт дуже легкий, тому вийде у кожного. Приступаємо!

Опис приготування:

Ось так легко і просто можна приготувати курку, запечену з сиром в духовці. Блюдо прекрасно буде виглядати самостійно, або з гарніром з картоплі фрі або овочів.

  • Куряча грудка - 4 штуки
  • Яєчні білки - 4 штуки
  • Тертий сир чеддер - 150 грам
  • Панірувальні сухарі - 150 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Рубана петрушка - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (для сирного соусу)
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Курячий бульйон - 1 Склянка
  • Чеддер - 100 грам
  • Перець - За смаком
1
Для початку необхідно розігріти духовку до 200 градусів. В окремій ємності збиваємо яєчні білки, в окремій панірувальні сухарі і тертий чеддер.
2
Курячі грудки промиваємо під водою і нарізаємо на тонкі смужки. Занурюємо по черзі в яєчні білки, після в панірувальні сухарі з сиром. Розміщуємо готові курячі палички на деко, попередньо застелене пергаментом. Накриваємо курку зверху фольгою. Випікаємо в духовці протягом 25 хвилин, після додаємо вершкове масло і випікаємо ще 10 хвилин.
3
Готуємо сирний соус. Для нього буде потрібно змішати вершкове масло в сотейнику з борошном, ретельно перемішуючи. Додаємо курячий бульйон і ретельно перемішуємо, потім додаємо сир і спеції. Готуємо до тих пір, поки маса не загусне. Подавати готову курку рекомендується з сирним соусом. Курка, запечена з сиром готова, смачного!

Схожі рецепти