Курка, запечена з аджикою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите гостру підсмажену кірочку у запеченої курки, то вам сюди! Приготуємо смачну курочку в духовці з дуже доступних інгредієнтів. Запрошую до столу!
У маринад для курочки ви можете додати абсолютно будь-які спеції, тоді аромат і смак буде ще більш насичений і яскравий! Якщо у вас є запас часу, то можна підготувати курку заздалегідь і дати їй можливість замаринувати 2-3 годину. Всередині м'ясо виходить не гострим, тому філе грудки цілком можна подати дітям. Розповідаю, як приготувати курку, запечену з аджикою.
- Курка - 1, 5-2 кілограма
- Аджика - 30-50 грам (кількість на ваш смак)
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Курку ретельно помийте, обсушити паперовим рушником.
Для маринаду змішайте кетчуп і аджику. Шматочками часнику нашпигуйте курку на грудях під шкірою. Натріть всю курку сіллю.
Всередину курки покладіть цілу цибулину, щоб вона віддала свій сік. Потім натріть всю курку маринадом. Викладіть у форму для запікання.
Зв'яжіть кулінарної або силіконової ниткою ніжки і крильця. Поставте запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 40-45 хвилин, потім полийте курку соком, що виділився, накрийте фольгою. Температуру зменшіть до 150 градусів і запікайте ще 40-50 хвилин.
Наша курочка готова! Подавайте з гарніром і овочами.
Смачного!