Курка з яблуками і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Курка з яблуками - це смачно, а курка з яблуками і чорносливом - ще смачніше! Готувати її нескладно, а страва виходить дивовижне - спробуйте!
Рецепт приготування курки з яблуками і чорносливом знадобиться вам при підготовці до будь-якого святкового застілля, будь то день народження або Новий рік. Такая курочка - ароматна, соковита, покрита хрусткою золотистою скоринкою - обов'язково займе почесне місце на вашому столі.
Гарнірувати її можна чим завгодно, але я віддаю перевагу пряний рис з морквою. Виходить дуже по-східному
Ну, не втрачатимемо часу даром - розповідаю, як приготувати курку з яблуками і чорносливом!
- Курка - 1 штука
- Яблука - 3 штуки
- Чорнослив - 0, 5 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Ароматні трави - За смаком (можна використовувати суміш типу "прованські" або "італійські трави" )
Підготувати всі інгредієнти. Яблука вимити й обсушити. Курку оглянути на предмет пір'я, обпалити, якщо потрібно, теж обмити і промокнути рушником. Чорнослив викласти в невелику мисочку.
Залити чорнослив окропом.
Змішати сіль зі спеціями, підготувати сметану і натерти курку зсередини.
Яблука нарізати часточками або кубиками і змішати з віджатим чорносливом.
Щільно набити сумішшю нашу курочку, зашити отвір ниткою (можна скріпити шпажками, але нитка надійніше) і залишити при кімнатній температурі на годинку - просочитися ароматами фруктів і трав. Потім укложіть її на змащений маслом деко спинкою вниз і запікати в розігрітій до 180С духовці, періодично поливаючи утворювати соком, до готовності.
Хв 10 до закінчення приготування температуру можна збільшити до 200С, щоб курка добре зарум'яниться. Вийміть нитки, дістаньте яблука і чорнослив, прикрасьте ними курочку. З цією ж метою можна використовувати часточки лимона, апельсина, персика - блюдо вийде ще більш екзотичним і яскравим! Смачного!