Курка з волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Для всіх любителів - класичний рецепт курки з волоськими горіхами родом з Грузії, - там це блюдо називається сациві. Спробуйте приготувати його будинку, це не так і складно, і дуже смачно!
Опис приготування:
Я дуже сподіваюся, що цей рецепт приготування курки з волоськими горіхами вам сподобається, - тому що більш цікавого поєднання ви, напевно, ще не пробували, - для справжніх гурманів, які знають толк у цій національній кухні! Звичайно ж, щоб приготувати курку з волоськими горіхами в домашніх умовах у відповідності з усіма нюансами традиційного рецепту, доведеться трохи почитати і про приправах, і про спосіб подачі, - але це дуже цікаво, і зовсім не так і клопітно!
- Курка - 1 штука
- Горіхи волоські - 500 грам
- Часник - 2 зубчики
- Хміль-сунелі - 4 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
1. Курку промиваємо під проточною водою, обробляв, і відварюємо в підсоленій воді до напівготовності.
2. Тим часом горіхи на м'ясорубці або в блендері подрібнюємо в крихту.
3. У ступці тиснемо часник із сіллю, перцем і приправами.
4. Тепер до цієї суміші додаємо хмелі-сунелі, і трохи червоного пекучого перцю.
5. Соус розводимо оцтом і невеликою кількістю бульйону від курки.
6. У горіхи теж потроху вливаємо бульйон від курочки, поки не досягнете консистенції сметани.
7. Додамо соус до горіхової маси, і перемішаємо.
8. На рослинному маслі обсмажити зовсім небагато курку разом з подрібненою цибулею.
9. У сковороду з куркою додамо соус, і добре перемішати. Прогріваємо на повільному вогні, поки не почнуть з'являтися бульбашки на поверхні.
10.Знімаємо з вогню, охолоджуємо, і тримаємо ніч в прохолодному місці. Подаємо, прикрасивши зернами граната і кінзою!