Курка з перцем і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Для сімейного обіду або вечері можна приготувати курку з картоплею і перцем, я розповім вам свій улюблений рецепт. Все виходить дуже смачно і ароматно!
Щоб зробити смак м'яса більш пікантним, додавайте улюблені трави, часниковий порошок або каррі. Частина сметани можна замінити майонезом, перемішайте і отримаєте ніжний соус. Маринують курочку не менше 30 хвилин, не обов'язково ставити в холодильник, можна залишити на столі. Прогрійте добре духовку, тоді м'ясо буде більш соковитим, я запекаю при 200 градусах 35-40 хвилин, не більше, щоб не пересушити м'ясо. А картопля завдяки тонкій нарізці встигає приготуватися. Хай щастить!
- Курка - 1 штука
- Картопля - 1 кілограм
- Солодкий перець - 2 штуки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
1. Підготуйте продукти. Курочку ретельно вимийте всередині і зовні, видаліть залишки нутрощів, пір'я, грубу шкірку на ніжках.
2. Поріжте курку відразу на порційні шматочки, спинку я не запікаю, її можна залишити для супу. Зніміть куряче філе і поріжте. Додайте до м'яса сметану і спеції. Я ще додала трохи паприки меленої для кольору. Перемішайте, залиште на 30-40 хвилин.
3. Щоб м'ясо не завітриться, його потрібно накрити плівкою.
4. Пока курочка маринуется, потрібно підготувати овочі. Увімкніть духовку на 180-190 градусів, можна, можливо 200. Очистіть картопля, у перцю видаліть насіння. Поріжте овочі, картопля - часточками, перець - великою соломкою. Перемішайте овочі з сіллю, рослинним маслом, додайте дрібку перцю і трав.
5. Змастіть дно дека маслом, покладіть картоплю і перець, зверху розкладіть курку. Надішліть в духовку на 40 хвилин. Любіть соковиту картопельку? влийте 100 мл води на дно.
6. Курка з перцем і картоплею готова.
7. Смачного!