Курка з овочами (шарами)
(покроковий рецепт з фото)
Це апетитне і соковите блюдо, яке я зазвичай готую в духовці. Підготовка займає зовсім небагато часу, та й сама курка запікається досить швидко. Спробуйте!
Прекрасне гаряче блюдо - запечені овочі та куряче м'ясо. Поріжте і обсмажте на сковороді курятину, проваріть протягом 5 хвилин кольорову капусту. Приготуйте соус: обсмажте на сковороді цибулю, часник, помідори і солодкий перець, потім додайте томатну пасту з водою і спеціями. У форму для запікання викладіть шарами: половину капусти, м'ясо, половину соусу, решту капусту і решті соус. Посипте тертим сиром і запікайте в духовці протягом півгодини. Подавайте на стіл в гарячому вигляді. Смачного!
- Куряче філе - 600 грам
- Сир - 100 грам
- Кольорова капуста - 1 кілограм
- Перець солодкий - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль, спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
Цвітну капусту розберіть на суцвіття, відваріть протягом 5 хвилин і відкиньте на друшляк.
Куряче м'ясо поріжте, змішайте зі спеціями і сіллю і обсмажте на сковороді на сильному вогні.
У форму викладіть шарами половину капусти, потім курку.
Обсмажте на сковороді цибулю і часник, потім додайте порізані помідори і солодкий перець, протушкувати 5 хвилин. Додайте суміш томатної пасти зі склянкою води і спеціями за смаком. Доведіть до кипіння, дати 2 хвилини покипіти, потім зніміть з вогню.
Половину отриманого соусу викладіть на м'ясо. Зверху - шар з рештою капусти і соус, що залишився. Посипте тертим сиром, і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Подайте на стіл в гарячому вигляді.