Курка з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Найпопулярніше святкове блюдо в наших краях, рецепти якого відомі багатьом господиням - курка з картоплею в духовці. Ділюся хорошим і простим рецептом приготування курки з картоплею з фото.
Курка з картоплею в духовці - вельми просте, але все-таки святкове блюдо, адже ціла птах у великому блюді на столі виглядає досить переконливо. Ця страва добре підходить для сімейного обіду - господар нарізає курку на шматочки, накладає всім членам сім'ї… У приготуванні курки з картоплею в духовці є деякі хитрощі - і в цьому рецепті з фото я ними поділюся з вами. Бажаю кулінарних успіхів! Готуйте на здоров'я!
- Курка ціла - 1 кілограм
- Картопля - 6-7 штук
- Лимон - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль, чорний перець - - За смаком
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Приправа до курки і трави - - За смаком (по бажанню)
- Бульйон, вино чи вода - 1/2-3/4 склянки
1. Курку промийте, просушіть, якщо бажаєте, зв'яжіть ніжки кондитерським джгутом. Я це роблю вкрай рідко і це необов'язково.
2. Курку викладіть у форму. Змастіть курку лимонним соком, вичавити сік з лимона на курку і в форму для запікання. Половинки лимона можна вкласти всередину курки. Курку змастіть сіллю, перцем, спеціями. Можна під шкіру на грудях засунути шматочки бекону.
3. Нехай поки курка полежить помарінуется, а ми займемося картоплею. Чистий kartoshku, розріжте на половинки або четвертинки (якщо картопля - велика), викладіть в каструлю, залийте водою і посоліть. Доведіть до кипіння і відразу злийте воду. Картоплю викладіть до курки.
4. Збризніть курку і картоплю в формі для запікання маслом, додайте бульйону, води або вина, викладіть травички. Надсилайте курку в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Якщо верх стане занадто рум'яний, накрийте його фольгою в процесі запікання. Якщо буде дуже сухо, додайте бульйону або вина. Курка з картоплею в духовці буде готова, коли м'ясо злізе з кісточки, а картопля стане м'яким. Смачного!