Курка в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасне дієтичне блюдо до вашого столу - це курка в вершковому соусі. Курочка, за рахунок додавання вершків, виходить м'якою і соковитою, а спеції надають м'ясу пікантний і насичений смак.
Вашій увазі пропонується класичний рецепт приготування курки в вершковому соусі. Вам знадобиться одне куряче філе середнього розміру. Вершки вибирайте з 20% жирністю. За бажанням ви можете додати до страви додаткові спеції, на свій розсуд. Я обмежився лише сіллю і перцем, так як не люблю сильно гострих страв. Удачі в приготуванні!
- Куряче філе - 1 штука
- Вершки - 200 мілілітрів(20% жирності)
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Часник - 3 зубчики
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Куряче філе гарненько промийте та висушіть. Кожну половинку курячого філе розріжте на 2 частини вздовж волокна. Посоліть і поперчіть з двох сторін.
На середній терці натріть сир.
Часник подрібніть ножем або за допомогою часничниці.
Вилийте вершки в миску, додайте подрібнений часник, посоліть і поперчіть за смаком. Добре все перемішайте.
Обсмажте куряче філе на рослинній олії. Смажити з двох сторін до золотистої скоринки, 4-5 хвилин.
Перекладіть куряче філе на деко (на невеликій відстані один від одного). Зверху полийте вершковим соусом.
Зверху шматочки філе присипте тертим сиром. Випікати при температурі 180 градусів, 25-30 хвилин.
Готово! Смачного!