Курка в кисло-солодкому соусі з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті шматочки курки в пікантному кисло-солодкому соусі з ананасів і соєвого соусу прекрасно поєднуються з рисом і овочами. Готується легко і просто! переконайтеся самі, спробувавши курочку вже сьогодні.
Для приготування курки в кисло-солодкому соусі з рисом пропоную вам спробувати соус на основі меду, соєвого соусу і соусу чілі. Також додамо трохи рисового оцту і кетчупу, а для того, щоб соус був більш густим, розведемо у воді крохмаль. Може, до речі, використовувати свіжий ананас, а не консервований.
- Куряче філе - 400 грам
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Червоний солодкий перець - 0, 5 штуки
- Рисовий оцет - 3 Ст. Ложки
- Кетчуп - 3 Ст. Ложки
- Ананаси консервована - 250 грам
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Соус чилі - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Імбир натертий - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Олія кунжутна - 1 Ст. Ложка
- Цибуля зелена - 50 грам
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Куряче філе промийте і поріжте шматочками.
Можете поставити варитися рис.
Можете поставити варитися рис.
Розігрійте сковороду, налийте в неї оливкова олія. Обсмажте курку з усіх боків (хвилин 5-7).
Поріжте кубиками помитий і очищений від насіння перець.
Додайте його до курки.
Ананаси також додайте, сік злийте в миску, він нам ще знадобиться для соусу. Перемішайте.
Готуйте хвилини 3-4.
За цей час швиденько зробіть соус.
За цей час швиденько зробіть соус.
Зубчик часнику порубати дрібно, імбир почистіть і натріть на тертці дрібно.
Змішайте мед, оцет, соєвий соус, кетчуп, соус чилі, сік з-під ананасів, часник і імбир.
У воді розведіть крохмаль, додайте його в соус. Перемішайте.
Додайте до курки, дайте нагрітися і загуснути злегка.
Зелену цибулю порізати дрібно, додайте до нього кунжутне масло (це не обов'язково).
Подавайте готову курку в кисло-солодкому соусі з рисом і цибулею.
Подавайте готову курку в кисло-солодкому соусі з рисом і цибулею.
Смачного!