Курка в духовці з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Цей рецепт приготування курки в духовці з грибами сподобається всім любителям добре і ситно поїсти, - готувати будемо на рисової"подушці" , так що над гарніром додатково думати не доведеться.
Опис приготування:
Ситний і простий рецепт курки в духовці з грибами - просто-таки знахідка для господині, - коли нагрянуть раптові гості, можна запросто приготувати таке ситне і ароматне блюдо, і отримувати заслужені компліменти! Так що, якщо ви ще не знаєте, як приготувати курку в духовці з грибами, - ось вам і вдосконалений рецепт, відразу з гарніром!
Зазвичай при подачі я ще посипаю зверху кожну порцію свіжими овочами або зеленню, - що знайдеться в домі, - а то вже сильно це блюдо ситне, як на мене. А взимку найкраще подавати разом з консервацією і квашеною капустою!
- Курка (гомілки) - 1 кілограм
- Мал - 1 Склянка
- Бульйон - 2 склянки
- Печериці - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
1. Курку обмиємо, обсушити рушником, і натремо сіллю, перцем, і своїми улюбленими приправами і травами. Залишимо поки осторонь.
2. Рис промиваємо, і залишимо на якийсь час у воді, щоб трохи набряк.
3. Цибуля чистий, дрібненько нарізаємо, і обсмажити в олії до золотистого відтінку.
4. Цибуля разом із залишками масла перекладаємо на дно глибокої форми. Змішуємо з рисом, разравниваем, і зверху викладаємо гриби.
5. Заливаємо бульйоном, і викладаємо курочку. Запікаємо годину в розпеченій духовці. Вкуснятина!