Курка по-тайськи з соусом
(покроковий рецепт з фото)
Складно залишитися байдужим до яскравих смаків тайської кухні. Тут або любов на все життя, або повне неприйняття. У мене перша, так що ділюся рецептом. У ньому є все, що так подобається, і навіть більше.
Я б не сказала, що блюдо гостре, швидше воно пряне з солодкими нотками. Воно повноцінне, відразу з гарніром, і робиться все за 30 хвилин. Подивіться, як приготувати курку по-тайськи з соусом. Обсмажене філе поєднується з м'яким шпинатом і кисло-солодким доповненням. Ще б кокосове молоко з блюдом подати, і точно як в Таїланді буде.
- Куряче філе - 300 грам
- Шпинат - 300 грам
- Кокосове молоко - 3 Ст. Ложки
- Арахісове масло - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Соус "хойсін" - 30 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
1. Зробіть соус. На сковороді або в сотейнику перемішайте кокосове молоко з маслом і соусом. Підігрійте суміш пару хвилин, постійно помішуючи.
2. Шпинат, в свою чергу, обсмажте в 1 ст. Ложці олії на сковороді протягом хвилини.
3. Потім викладіть його на тарілку і посипте нарізаним часником.
4. Курку наріжте середніми шматочками. Обваляйте їх в крохмалі, а потім обсмажте в розігрітій олії з кожного боку по 2 хвилини.
5. Викладіть курку на шпинат. Поруч поставте соус. Блюдо готово! Смачного!