Рецепт Курка по-тайськи з рисом фото

Курка по-тайськи з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо сьогодні ввечері у вас намічаються гості, або ви просто вирішили порадувати своїх близьких чимось смачненьким і незвичайним, то приготуйте їм цю чудову курку по-тайськи з рисом.

Опис приготування:

Рецепт приготування курки по-тайськи з рисом - один з кращих серед страв азіатської кухні. По перше, тому що смак цієї страви більш звичний для нашої людини і не настільки гострий, як у багатьох страв Таїланду, а по-друге, тому що це неймовірно смачно. Я вас запевняю, нічого подібного ви ніколи в своєму житті не пробували, адже поєднання заморських приправ зі звичайною куркою дає приголомшливий результат. Та й приготувати таку страву в принципі зовсім не складно, я не думаю, що у кого-то можуть виникнути труднощі, тільки якщо при купівлі необхідних інгредієнтів, тут вже доведеться постаратися. Ну а там вже можна сміливо приступати до справи, а мій простий рецепт курки по-тайськи з рисом допоможе вам в цьому.

  • Грудка куряча - 4 штуки
  • Молоко кокосове - 60 мілілітрів
  • Мал"Жасмин" - 300 грам
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Імбир подрібнений - 1 Чайна ложка
  • Соус соєвий - 3 чайних ложки
  • Каррі - 1 Чайна ложка
  • Кардамон в стручках - 4 штуки
  • Куркума - 0, 25 чайних ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Паличка кориці - 1 штука
  • Місо-паста - 1 Чайна ложка
  • Вода - 250 мілілітрів
курка по-тайськи з рисом - фото крок 1
У каструлю вливаємо кокосове молоко і трохи нагріваємо, додаємо подрібнений імбир.
курка по-тайськи з рисом - фото крок 2
Потім часник і нарізану цибулю-шалот. Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все 3-5 хвилин на повільному вогні.
курка по-тайськи з рисом - фото крок 3
Курячі грудки розрізаємо навпіл і так само викладаємо в каструльку. Смажимо на середньому вогні до утворення скоринки.
курка по-тайськи з рисом - фото крок 4
У мисці змішуємо каррі і куркуму і всипаємо спеції в каструльку.
курка по-тайськи з рисом - фото крок 5
Потім додаємо 300 грам рису, вливаємо соєвий соус, воду і кладемо ложку місо-пасти. Ретельно перемішуємо, додаємо кардамон, корицю і лавровий лист.
курка по-тайськи з рисом - фото крок 6
Коли рідина в каструльці закипить, зменшуємо вогонь, накриваємо її кришкою і готуємо 30-35 хвилин до повної готовності рису. Якщо вода википить, то необхідно додати ще. Готову страву викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти