Курині ніжки, запечені в тесті
(покроковий рецепт з фото)
Два страви в одному - і хлібець і м'ясо. Смачно! Для домашнього вечері саме те
Зазвичай курячі ніжки готують в листковому тісті. Пропоную вам менш поширений рецепт - ніжки в дріжджовому тесті. Це теж смачно, і поживно. Тісто просочується соком від начинки і я навіть не знаю, що швидше з'їдається - тісто або куряча ніжка Розповідаю, як зробити курячі ніжки, запечені в тесті.
1.Насамперед поставимо тісто. У теплій воді розчинити сухі дріжджі з цукром і сіллю. Додати рослинне масло і всипати борошно. Вимісити еластичне тісто і поставити його в теплому місці на 1 час.
2. Курячі ніжки відварити хвилин 20 зі спеціями і сіллю, потім обсмажити на сильному вогні до рум'яної скоринки.
3. Печериці та цибулю посмажити на невеликій кількості рослинного масла. Посолити, поперчити.
4. Тісто підійшло, обмять його і розділити на 5 частин. З кожної частини зробити корж, в центр кожної викласти обсмажені гриби і куряче стегенце. Зібрати тісто навколо кісточки і перев'язати стеблом кропу або петрушки.
5. Змастити тісто олією або жовтком і випікати хвилин 25 в духовці при 200 градусах.
Смачного!
- Борошно - 4 склянки
- Вода - 320 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки(1 ложка - в тісто, інше - для курячої ніжки і грибів)
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок(3 ложки в тісто, 1 - для піджарки курячої ніжки, 1 - для грибів)
- Сухі дріжджі - 2, 5 чайних ложки
- Курині ніжки - 5 штук
- Печериці - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
1.Насамперед поставимо тісто. У теплій воді розчинити сухі дріжджі з цукром і сіллю. Додати рослинне масло і всипати борошно. Вимісити еластичне тісто і поставити його в теплому місці на 1 час.
2. Курячі ніжки відварити хвилин 20 зі спеціями і сіллю, потім обсмажити на сильному вогні до рум'яної скоринки.
3. Печериці та цибулю посмажити на невеликій кількості рослинного масла. Посолити, поперчити.
4. Тісто підійшло, обмять його і розділити на 5 частин. З кожної частини зробити корж, в центр кожної викласти обсмажені гриби і куряче стегенце. Зібрати тісто навколо кісточки і перев'язати стеблом кропу або петрушки.
5. Змастити тісто олією або жовтком і випікати хвилин 25 в духовці при 200 градусах.
Смачного!