Рецепт Круасани в духовці фото

Круасани в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Дріжджове тісто
На полуденок , На сніданок
Випічка , Солодке , Круасани
Кількість порцій: 15
Час приготування: 4 г. 10 хв.

Домашні круасани на сніданок, що може бути краще? Наприклад французи не уявляють сніданку без круасанів. Я хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом!

Опис приготування:

Тісто для круасанів саме по собі нейтральне, а начинка робить їх солодкими або солоними. Ви можете готувати солодкі круасани, посипані зверху цукром або приготувати закусочні круасани з беконом, сиром і помідорами. Приготування круасанів займає тривалий час, але це того варте.

  • Борошно - 360 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 40 грам (топлене )
  • Дріжджі - 10 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Начинка - За смаком
1
Борошно змішайте з ложкою цукру, солі і вершковим маслом. Потім зробіть поглиблення, покладіть туди подрібнені дріжджі і столову ложку цукру, залийте 1/3 склянкою теплої води або молока.
2
Потім додайте рідину і замісити гладке тісто. Вимішуйте тісто, поки воно не перестане прилипати до рук. Додайте розтоплене вершкове масло і перемішайте. Залиште тісто на 1, 5 годину.
3
Розділити тісто на дві частини. Одну частину розкачайте в великий прямокутник. А другу трохи менше. Викладіть менший прямокутник в більший, складіть в кілька разів. Знову розкачайте. Оберніть тісто в плівку і залиште в холодильнику ще на годину.
4
Через годину знову розкачайте тісто і складіть в кілька разів. Залиште в холодильнику ще на 30 хвилин.
5
Поки тісто стоїть в холодильнику, приготуйте начинку. Потім розкачати тісто і виріжте трикутники. Сформуйте з тіста рогалики. Викладіть круасани на деко і залиште ще на 30 хвилин. Перед випічкою змастіть круасани яйцем. Випікайте 5 хвилин при температурі 200 градусів і потім ще 10 хвилин при 170 градусах.
6
Приємного чаювання!

Схожі рецепти